torsdag 13 september 2012

Gruppträningstest 2 - "Functional Toning"

På tisdagens Power-pass, som var först ut i mitt lilla test av gruppträningspass på Actic, tipsade instruktören mig om att jag borde testa "Functional Toning". Det kan vara ett av de töntigaste gruppträningsnamnen ever och bara namnet har haft en avskräckande effekt på mig. Jag och instruktören som tipsade om det (som även höll i passet idag) skämtade om att det låter som ett "fixa rumpan till beach 2013"-pass. Actics egen beskrivning antyder dock att det är ett tufft pass med träning för hela kroppen:

Tufft styrkepass där kroppens muskler tränas genom funktionella övningar. Förutom kroppen som redskap kan även skivstång, hantlar och gummiband förekomma. 

Lördagens pass hade redan en väntelista på 15 pers så jag passade på att testa lunchpasset idag istället. Jag insåg dock att det skulle bli tufft med tanke på hur kroppen kändes. Jag har haft grym träningsvärk efter tisdagens skivstångsmaraton och gårdagens stakintervaller och styrkestakövningar gjorde väl inte saken bättre direkt. Men jag ville inte vänta till slutet på nästa vecka utan tänkte ge det en chans i alla fall. Om inte annat så skulle jag i alla fall få veta om passet är något för mig och ha lite koll på programmet till nästa gång. 

Återigen skulle stepbräda, matta och "en buffé av hantlar" plockas fram. Nytt för denna gången var att vi även skulle ha ett gummiband och att vi bara behövde en skivstång utan vikter för lite rörlighetsträning under uppvärmningen. 

Vi började alltså med uppvärmning och rörlighetsträning med och utan stång. Sen körde vi igenom hela kroppen. Utfallssteg med hantlar, dips och armhävningar på stepbrädan, olika biceps-övningar med hantlar, raka och sneda situps, plankan med vridning och med armlyft, flyes med hantlar, sittande rodd med gummiband, rotatorcuff med hantlar mm. Super! Jag var lika svettig som sist och om möjligt ännu tröttare. =)

Visserligen kände jag mig riktigt klen men jag fick i alla fall en positiv uppenbarelse under passet. Jag tror minsann att min kroppskontroll har blivit bättre sen jag började träna mer seriöst och jag inbillar mig att jag gör övningarna ganska strikt och kontrollerat. 

Jag tror att det här passet är riktigt bra för mig och ett roligt sätt att få till träning av axlar, rygg och bål som jag annars har en tendens att slarva med! 

Fast det kanske finns ännu bättre pass?
Jag testar vidare helt enkelt!


Jag hittade ingen "reklamfilm" för "Functional Toning". Eftersom jag tycker det är för pinsamt att fota under passet och alltså inte har några bilder passar jag istället på att infoga en film på ett av Actics gruppträningspass som jag INTE kommer att testa:


Visserligen skröt jag just om min förbättrade kroppskontroll. Det betyder inte att jag kan/vill skutta omkring som värsta dans-/aerobicstjejerna utan bara att jag hade väldigt dålig kroppskontroll tidigare...;-)


1 kommentar :

  1. Du får ta och testa ngt av mina spinningpass också, håller hus på Delphinen :-)

    SvaraRadera