lördag 15 september 2012

Full hand!

Yihaa! Min första "full hand" någonsin är avklarad. (Fem timmars effektiv träning under samma dag.) Det var inte perfekt väder för premiären direkt men det fick duga. Även om det blåste som tusan var det i alla fall ganska soligt och fint!

Dagen började med ett lugnt löppass medan Gustaf var uppe på Actic och hade genomgång av ett styrketräningsprogram för nybörjargruppen i Ski Team Skåne. Jag åt en tallrik gröt och väntade en knapp halvtimme innan jag stack ut och sprang och det funkade fint. Jag tog det lugnt och fint och låg på runt 80% i puls. Planen var att springa en timme och det blev det lite drygt. Blåsten var rätt jobbig och benen var trötta redan från början. Hmm. Kändes som det skulle bli en jobbig dag med tanke på min plan...Efter löpningen stack jag hem om och åt två mackor innan jag stack ut igen på klassiska 3:or.

Jag funderade lite fram och tillbaka på om jag skulle köra på 2:or eller 3:or. Blåsigt ute och trött efter löpningen. Vad gör man då? Kör distanspass på 3:or såklart! ; -) Planen var att motvinden och tröttheten skulle tvinga mig till ännu mer frånskjut och diagonal och det funkade. Det var riktigt jobbigt första kilometerna uppför Hardebergabanan men sen släppte det lite. Men det var inget njutbart pass direkt utan bara att genomföra. Positivt var att jag fick en aha-upplevelse gällande diagonalåkningen som jag ska utvärdera mer framöver!

Sen åt jag och Gustaf lunch tillsammans och tog en timmes tupplur innan vi påbörjade nästa pass. Gustaf körde på 4:or och jag skate på vanliga träningshjul. Det resulterade i att jag körde lite kringelkrokar fram och tillbaka och fick vänta in Gustaf ett par gånger innan han började få för ont i handen och bestämde sig för att sticka hem och springa en sväng istället. Då var jag all alone igen och som tur var började min ensamma körning med en lång alldeles ljuvlig benskate i medvind på nylagd asfaltväg. Mmm. Fast efter det, när det var tyngre igen, hade jag en svacka. Jag åt en medhavd energibar och kände mig allmänt slö. Försökte fokusera på teknik. Övade en hel del på tvåans växel och börjar få lite bättre kläm på den. Körde även en hel del på fyran med Linus tips från Mora-lägret i åtanke. Finns väldigt mycket kvar att jobba med på skatetekniken men det är mest inspirerande! Skate ser jag som ett roligt komplement till övrig klassisk skidåkning och det funkar det alldeles utmärkt som. På slutet mötte jag Bengt från klubben och fick lite sällskap en kort sträcka och sen var jag nästan hemma. Sista biten hem, inkl. en liten extrasväng för att få ihop tiden, var en ren fröjd. Fem timmar var inom räckhåll, jag var snart hemma och all trötthet var som bortblåst och det var bara riktigt kul att åka!


Jag mötte en hel rådjursfamilj idag.
Var är teleobjektivet när man bäst behöver det?

Inzoomade


En liten gul plutt dök upp i horisonten
under drickapausen och jag fick en anledning
att pausa lite extra...

Spana in den här cykelbilen!
(Och minen på professorn som trampar den...;-))


Dagens träning i siffror:
Löpning: 12,4 km / 1h 8 min
Rullskidor klassiska 3:or: 29,2 km / 2h 1 min
Rullskidor skate: 34,5 km / 2h 1 min
= Totalt 5 h och 10 min träning och drygt 7,6 mil

Efter sista passet drack jag en Gustaf-shake (Whey80 (mintchoklad) + lite maltodextrin) innan jag duschade och vi gjorde oss redo att sticka ut en sväng på stan. Det är kulturnatt i Lund ikväll och en massa aktiviteter på stan. Vi började med att äta en supergod pasta och dricka ett glas lika gott rödvin på restaurang Italia.

Jag åt pasta med kalvfilé, champinjoner och tomatgräddsås.
Supergott men ingen skidåkarportion direkt...

Sen gick vi in om Ahlgrens konfektyr och köpte lite efterrätt; Gustaf åt choklad och jag chokladglass. Efter det stannade vi på Stortorget och lyssnade på Sophie Zelmani en stund innan vi kom fram till att det vore väldigt skönt att gå hem och slappa på soffan. And here we are. Gösta är glad att vi är hemma igen och ligger och snusar gott. Gustaf dricker en liten whiskey och jag bloggar. Allt är som det ska med andra ord! ;-)

Men nu kallar sängen och jag ser fram emot att sova riktigt länge i morgon!
Gonatt!

2 kommentarer :

  1. Det är kanske på dig som jag får sätta mina pengar om du fortsätter i den takten!

    SvaraRadera
  2. Häftigt! Bra jobbat Fia!

    SvaraRadera