onsdag 14 mars 2012

Varför träna när man kan slappa?

Ja, ungefär så har det känts efter Vasaloppet. Suget efter träning har varit noll. Gustaf har varit förkyld och jag har intalat mig själv att jag kommer bli sjuk om jag tränar. Latmasken har intagit mig! I måndags rastade jag den genom att springa en mil i hyfsat tempo på Hardebergabanan här i Lund. Det går uppför ut och var såklart motvind hem bara för att latmasken skulle få nått att bita i.

I måndags började jag jobbpendling till Malmö och arkitektkontoret som jag ska jobba på i vår. Efter en lång period där Vasaloppsförberedelserna har dominerat i form av läger, träning och tävlingar och när jag legat lågt med min egen firma känns det lite konstigt att ha fullt upp hela dagarna igen. Men kul såklart! Nu blir det lite mer pusslande med träning framöver, men samtidigt blir dagarna längre och längre och det kommer bli mycket fokus på löpning närmsta tiden så det kommer nog funka alldeles utmärkt. 


Idag stack jag ut och sprang intervaller i Stadsparken när jag kom hem från jobbet. Jag var hungrig och åt en macka ganska tajt på men det var inga problem. Efter en alldeles för kort uppvärmning började jag med den första av de fyra fyraminuters-intervaller. Pulsen hängde inte med och jag tryckte på som tusan för att få upp den. (Note to myself: Värm upp mer istället annars är det hopplöst att få upp pulsen på första intervallen utan att bränna ut sig!) De tre andra intervallerna gick pulsen upp minsann även om jag fick dra ner rejält på tempot för att orka med. Medeltempo på intervallerna: 4.05. 4.22 4.13 4.22. Nästa gång ska jag försöka springa lite jämnare. 

Sen sprang jag hem och hämtade pengar som jag hade glömt och sprang till Coop Mårtenstorget och handlade. Jag hade bestämt mig för att göra den där skumma "blodpudding-salladen" som jag fick tips om i vintras men när jag kommit hem och börjat steka upp blodpuddingen kom jag på att jag hade lyckats glömma en av de få ingredienserna i receptet: getosten. Så det var bara att knyta på löparskorna igen och springa tillbaka. Tur att vi bara har en dryg minut till mataffären i intervalltempo...=)

Blodpudding-sallad

Gustaf har varit på årsmöte med Björnstorp IF ikväll och hämtat hem den åtråvärda utmärkelsen och stipendiet till "Årets skidåkare". I vår kommer vi dock tävla för en helt ny renodlad skidklubb i Lund. (Däremot kommer vi fortsätta springa för Björnstorps IF.) Namnet på den nya klubben är inte spikat än men det och lite annat runt omkring kommer nog vara på plats om ett par veckor. Väldigt spännande!

3 kommentarer :

 1. Vad tyckte du om salladen då? Den ser lite spartansk ut på bilden! :)

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Haha...Ja, jag såg det...=) Den mesta osten ligger i botten och jag har tränat så dåligt på sistonde så jag förtjänade inget mer....;-) Jag ringlade på lite honung och äppelcidervinäger för att det inte skulle bli för sliskigt. Gott och fräscht!

  SvaraRadera
 3. Gôtt! Told you! :)
  /A

  SvaraRadera