söndag 18 mars 2012

Varför slappa när man kan träna?

Ja! Det har vänt! Träningssuget är tillbaka. Ett par dagar med ofrivilligt träningsuppehåll pga jobb och diverse inplanerade sociala aktiviteter (däribland Gustafs födelsedag) fick latmasken att skrumpna bort och träningssuget att växa till sig. I går hade jag lovat Gustaf att följa med på afterwork. Egentligen ville jag helst av allt sticka ut och springa en långrunda efter jobbet men jag "hade ju sagt att jag skulle följa med" och bord var bokat på Rådhuskällaren i Malmö och jag fick snällt rikta in mig i ledet. Vad är en härlig långtur en solig fredagkväll i Lund mot "filéfrossa" (det hette så!) med ett gäng civilingenjörer på Rådhuskällaren i Malmö? Mycket oxfilé och rödvin senare kändes det lite bättre i alla fall.

Gustaf arbetskamrater är trevliga och roliga. Fast (för att?) de är nördiga programmerare. ;-) Det blev många gapskratt under kvällen. Karim, som jag satt bredvid, berättade bla, om sin driftiga fru som hade tapetserat om hallen när han kom hem en dag. Men det är tydligen inte alltid lika fördelaktigt med en driftig fru. En gång hade Karim blivit av med sin favoritjacka. Den var väldigt skön men inte så snygg. Inte alls snygg enligt den driftiga frun som därför bestämde sig för att ge bort den till en bättre behövande frusen uteliggare i kvarteret. Karim fick i fortsättningen nöja sig med att se sin favoritjacka på avstånd i kvarteret. =)

Idag har vi haft lite födelsedagskalas för Gustaf. Hans föräldrar och min familj har varit nere hos oss i vår lilla lägenhet och hälsat på. Räktoast (lite lätt 90 men Gustaf fick såklart bestämma) och potatisgratäng och rostbiff stod på menyn. En fräsch citrussallad till efterätt och sen kladdkaka med nötter (riktigt bra recept! rekommenderas!) till kaffet.

Det som blev kvar av kakan...

Halva dagen ägnades åt förberedelser av middagen och sanering av lägenheten. Fast på förmiddagen tog vi i alla fall oss tid att sticka iväg en sväng till gymmet. Gustaf har varit förkyld hela veckan men började känna sig bättre och ville hänga med på ett styrkepass. Jag tänkte köra styrka med Gustaf och sen avsluta med intervaller på crosstrainern men halsen kändes skum under styrketräningen och jag kände mig lite allmänt konstig så jag bestämde mig för att hoppa över det. Istället kompletterade jag överkroppspasset med några benövningar. Själva styrketräningen kändes trots allt ganska bra men jag saknade den sköna "efter intervall-känslan" lite när vi gick hem.

Nu har gästerna åkt hem och vi sitter i soffan och slappar. Gustaf tittar på nån tradig serie som han följer på datorn och jag passar på att dela med mig lite av mitt liv här...;-)

Oj. Nu höll jag nästan på att glömma dagens viktigaste händelse! Jag har fått ett pris idag! Och inte vilket pris som helst; det här slår Gustafs utmärkelse "Årets skidåkare" med råge. Sven, Gustafs pappa, har prisat mig för "Årets bästa placering i Vasaloppet". (Mina konkurrenter till utmärkelsen var Gustaf, Gustafs bror Anders och Sven själv. Av dem var det bara Gustaf som åkte Vasaloppet i år.)

Vinsten, ett par guldfärgade foppatofflor, har prytt mina fötter hela kvällen och jag undrar om jag inte ska sova med dem på också. (Till saken hör att de här tofflorna inhandlades för flera år sen och sen dess har Sven funderat på olika sätt han skulle kunna bli av med dem på. Från början var de tänkta att pryda förlorarens fötter eftersom ingen ville ha dem men nu hade den idéen på något sätt omvandlats till att de blev ett prestationspris. Jag förutsätter dock att det är ett vandringspris som pryder mina fötter och hoppas på en omförhandling av kriterierna till vinst till nästa år. Eller att Gustaf får till en explosionsartad utveckling och går in som topp 30 nästa år...=))

Gyllene skor och Gösta

Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley himlen öppnade sig
Det är knappt man sina ögon tror
Åh, jag börjar nästan sväva
I mina gyllene skor

Jag har visioner för millioner
Gyllene dojor för dig och lyckan är gjord
(Säg mer vi tror på ditt ord)
Tänk dig ett hinder, (det flyger du över)
Vingar på skorna (är allt vad du behöver)
Åh, jag kan bli vad jag önskar
I min förtrollade värld

Hmm...jag undrar...månne....Kan det vara så att Kenta ska få stryka på foten för Herreys och att jag redan har hittat min "theme song" för Vasaloppet 2013?

Jag har visioner för miljoner!
Tänk dig ett hinder, det flyger du över!
Åh, jag kan bli vad jag önskar i min förtrollade värld...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar