söndag 18 mars 2012

Fia mot NYA mål

Bloggen heter ju "Fia mot nya mål" just för att målen hela tiden ändras och uppdateras. Mitt mål när jag började skriva i höstas var att vara topp 100 bland damerna i årets Vasalopp och att ta prestationsmedaljen för damer. Men framförallt var det att trappa upp träningen ett rejält snäpp och se hur det skulle gå. Det gick ju faktiskt ganska bra och nu är det dax att fundera över nya mål!

Ni som hoppats på att jag ska bli lite "wild and crazy" efter Vasaloppet och börja pyssla med en massa nya grejjer kommer bli besvikna. Större delen av min träning närmsta året kommer högst troligt bestå av: rullskidåkning, löpning av olika slag och styrketräning. Och såklart skidåkning på snö men det känns väldigt avlägset just nu.

Mitt huvudsakliga mål som är det som bloggen kommer att fortsätta kretsa kring är alltså ....*trumvirvel*...Vasaloppet 2013!

Topp 50 borde vara ett realistisk mål. Topp 30 ett drömmål. Om de här förhoppningarna och drömmarna kan utvecklas till realistiska mål får tiden utvisa. För det är ju ett helt år tills dess. Mycket kan hända och självklart har och kommer jag få många mindre delmål att försöka klara av på vägen dit.

Den 2:a juni ska tex jag och mina stackars ben försöka transportera min kropp 4,2 mil i Stockholms innerstad. Jag inser att tiden är alldeles för knapp för att sätta upp några häftiga tidsmål och det lutar åt att det blir min första tävling där tävlingen i sig inte är målet utan vägen dit. Säkert.

Fram till Stockholm Marathon ska jag i alla fall försöka mig på en liten quick-fix av min löpform.

Jag tror inte på att träna planlöst och för skojs skull. Det funkar inte för mig. Jag behöver morötter och piskor! Jag mår bra av att träna men utan mål blir jag förslappad och glömmer bort den där härliga känslan efter ett träningspass. Vetskapen om att något (tex. ett visst maratonlopp i huvudstaden) kommer gå lättare och snabbare om jag bara får röven ur vagnen och kommer ut på mina träningspass motiverar mig.

Stockholm Marathon är alltså ett av delmålen i min plan för hur jag ska bli en bättre skidåkare. Just nu går det för jäkla dåligt med träningen och med början i morgon måndag kommer därför bloggens fokus ligga på löpning ett tag framöver.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar