söndag 11 mars 2012

Lugn vecka

Det här har varit den lugnaste veckan träningsmässigt på länge. Jag har varit otroligt trött efter Vasaloppet. I tisdags var jag och Gustaf halvt ofrivilligt en sväng på gymmet. De har en tävling nu i vår; "Actic Olympiaden", med en deltävling varje månad. Den som vunnit flest av de fem deltävlingarna får en Ipad. Gustaf vann första tävlingen som var SkiErg. (Så långt som möjligt på 10 min.) och vi hade fått dispens att köra tävlingen nu i tisdags istället för veckan innan. (Som ju var efter Tjejvasan och innan Vasaloppet.)

Tävlingen den här gången var "Jägarstolen". Jag var trött i benen redan på uppvärmningen och det gick som väntat riktigt dåligt. Gustaf satt däremot och svettades ett bra tag. Efter 9,5 min fick han veta att han inte behövde sitta längre utan att han hade vunnit! Yihaa! Ett steg närmare en Ipad! =)

Efter det packade jag ihop mig redo att gå hem. Det kändes helt lönlöst att stanna kvar och tvinga sig igenom några styrkeövningar så trött som jag kände mig i kroppen. Gustaf tänkte göra ett försök och försvann iväg några minuter men kom tillbaka igen lagom till jag fått på mig överdragskläderna och konstaterade att han inte heller kände sig redo att träna. Så vi gick hem igen efter årets kortaste gymbesök.

I torsdags gav jag mig ut på en liten eftermiddagsjogg. Det var fint väder och allt kändes bra förutom att jag hade två betongklumpar till ben att släpa på! ;-) Men jag sprang i alla fall en dryg mil i lugnt och fint tempo.

I fredags morse var jag hos sjukgymnasten igen. Den här gången gick vi igenom olika övningar som ska göra mig starkare i rygg och rotatorcuff. Och så tittade han lite på min knasiga höft som inte riktigt vill som jag.

I går stack vi iväg en sväng till gymmet på eftermiddagen. Gustaf har haft lite förkylningskänningar och ville inte chansa och åka rullskidor och jag hängde på för lite lugn inomhusträning jag med. Vi körde vårt vanliga överkroppsprogram men jag körde lite lättare än vanligt för att känna hur det var med axeln och kompletterade med några nya övningar som jag fått av sjukgymnasten. Särskilt "omvända flies" kändes som en kanonövning som jag borde kört tidigare. Överhuvudtaget kändes passet ganska bra. Jag var fortfarande trött men inte alls så farligt längre. Skönt!

Idag är det strålande väder men Gustaf hostar och känner sig risig. Får se om jag kommer ut och springer en sväng i eftermiddag. Men först och främst ska vi passa på och gå ut en långrunda med Gösta och ha en riktigt lugn och skön söndag och hoppas på nya krafter till nästa vecka!

Såg idag att det är 83 dagar kvar till Stockholm Marathon. Mängden löpträning har varit skrämmande låg senaste tiden och jag börjar undra vad jag jag har gett mig in på...Nästa vecka blir det till att ta tag i löpningen och försöka få ihop ett upplägg för träningen fram tills 2 juni!

Det blir en utmaning utifrån kraven: Att bli så bra som möjligt på så kort tid som möjligt utan skador! ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar