måndag 19 mars 2012

Morgonjogg med Gösta

Idag klockan 6.00 gick jag upp och tog på mig löpkläderna. En yrvaken och förvånad Gösta tittade på mig när jag tog fram kopplet och undrade vad i all sin dar vi skulle hitta på så här tidigt på morgonen. (Vi är ungefär lika morgonpigga i vanliga fall han och jag.) Men idag börjar ju som utlovat mitt nya löparliv. Eftersom jag skulle vara i Malmö hela dan idag var det jag som fick morgonpromenads-lotten medan Gustaf får gå ut på lunchpromenaden. Planen var att försöka vara lite multisimultan och kombinera morgonjogg med Gösta-promenad. Resultatet? Gösta blev trött i alla fall.

Vi joggade en sväng i botaniska men jag vågar inte hetsa på den lille token utan vi tog det ganska lugnt. (Jag har fortfarande lite dåligt samvete för den där gången för länge sen när han var med när jag sprang backintervaller och han stannade och kräktes på vägen ner efter sista intervallen...Vet inte om det hade med löpningen och hans (och min) brist på omdöme eller om det bara var en tillfällighet. Men ändå.)

Så vi lallade omkring lite lagom lugnt och fint. Gösta ville gärna köra lite fartlek och det var helt ok för min del. Sen lyckades han med bedriften att bajsa tre gånger under passet.

Slutsats? Löpning med Gösta funkar fint som uppvärmning om jag sätter av tid att fortsätta springa en sväng själv efteråt. Nu hade jag för ont om tid. Men det var en skön start på dagen trots allt!

Satsar på att komma ut en sväng ikväll också utan Gösta.
Hoppas det hinner stilla sig lite tills dess för just nu blåser det halv storm i Malmö....

9 kommentarer :

 1. Haha! Jag tycker Gösta låter som en helt vanlig ultralöpare. Kräks efter att han tvingas springa uppför (ultralöpare går) och skäms inte över att bajsa lite här och där. Måste man så måste man liksom. Och så gissar jag att han gärna stannar och kollar och luktar på saker ibland? Precis som ultralöpare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...jag som alltid trott att Gösta är en sprinter. Så fel man kan ha! ;-)

   Radera
 2. Ha ha stackars Gösta! Kräkas sådär! Jag brukar också ha med min hund på löprundorna, men han får springa lös så att jag kan springa i mitt tempo och slippa stanna när han ska kissa etc. och att jag slipper dra med honom när han är trött!
  Springer du innan frukost? Hur långt? Jag tänkte träna min kropp till att springa innan frukost. Har börjat lite smått med att powerwalka med stavar innan frukost och löpträna efter frukost. Men jag ska testa att springa innan frukost imorgon.

  Hur ser träningsplaneringen ut inför vasan 2013?

  SvaraRadera
 3. Vi har tyvärr ingenstans nära där jag kan springa med honom utan koppel. Han är inte världens lydigaste direkt och i botaniska får man inte ha okopplade hundar.

  Jag springer gärna innan frukost! Jag tycker att det är vädigt skönt att springa på morgonen och för mig har det varit en bra insikt att veta vad/att jag kan prestera utan att vara fullpumpad med energi innan passet. Jag brukar springa mellan 10 och 13 km. Mitt rekord är 2 mil men det vet jag inte hur smart det är egentligen. Jag brukar försöka hålla pulsen nere och inte springa för fort. Hellre längre och lugnt. Det är mycket jobbigare att springa innan frukost och det gäller att inte stirra sig blind på hastigheter och tider utan låta det vara ett lågintensivt pass. Just den här sista biten övar jag fortfarande på....;-)

  SvaraRadera
 4. Jag har inget färdigt upplägg för träningen än. Nytt för i år blir dock att det blir mycket fokus på löpning nu i vår och fram till Stockholm Marathon. Jag kommer även åka mer skate nu tidigt på säsongen för att kunna vara med och tävla i både fristil och klassiskt framöver. Tror skejten ger mycket till den klassisk åkning också när det gäller balans. Så det blir alltså mycket löpning och mycket rullskidåkning. Tror väldigt mycket på intervallträningen som vi kom igång så bra med i höstas. Fast i vår och sommar blir det nog mer utomhusintervaller i form av löpning och rullskidor. Och så ska jag försöka hålla igång styrketräningen någorlunda även i sommar även om det inte är den roligaste tiden att hänga på gymmet...=)

  Jag återkommer med en mer precis plan när jag har en! =)
  Bara fråga på om du undrar något specifikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Är precis i planeringen för träningsupplägg inför vår/sommar/höst/vinter med fokus mot Vasaloppet 2013, har du tips vart man kan få tag på schema som fokuserar mot längdskidåkning?

   Radera
 5. Jag bor på landet utanför Ängelholm så det går bra utan koppel, sen är han lydig också ;-) då vi tränat en del jaktapportering ;-)
  Jag provade att springa imorse, inte det bästa vädret att börja i kanske, motvind och sidoregn kl 06.00. Men jag hade bytat om innan jag kollade ut. Det blev 5 km och det gick bra förutom att min Garmin tyckte att den skulle pipa och strula med mig, genom att ändra bild i displayen.
  Vad bra att du skrev att det skulle gå långsamt, för det gjorde det, blev lite frustrerad över att km-tiden inte gick ner. Man är ju lite tävlingsmänniska innerst inne.
  Är du ute en timme då eller?

  Jag är intresserad av allt gällande träningsupplägg! Jag ska ge mig på min första tjejvasa och vasalopp 2013 så jag kan behöva alla möjliga tips. Vill kunna känna att jag gjort vad jag kunnat när jag väl kommer i mål.

  Ska införskaffa rullskidor inom kort, men har svårt att bestämma modell... Har Göteborgsvarvet i maj som delmål och några andra löparlopp...

  SvaraRadera
 6. "Morgonjogg med Gösta" låter som det skulle kunna ha varit ett inslag på typ Gomorron Sverige 1985 i ett försök av Folkhälsoinstitutet att vänja svenska folket vid tanken på att motionera en gång i månaden :)

  /Andreas

  SvaraRadera
 7. Kul träningsblogg du har. Vore kul om du la till den med de andra träningsbloggarna på http://styrketraningsprogram.weebly.com/traumlningsbloggar.html så fler kan hitta den. Lycka till med träningen även i fortsättningen!

  SvaraRadera