tisdag 27 december 2011

Kräkpass i solsken

Jag var rätt osugen på att träna idag trots att jag vilade igår. Då är det tur att man har en sambo som är träningssugen och vill köra tuffa intervaller. Det var bara att rätta in sig i ledet och inse att det nog är rätt skönt att komma ut och röra på sig trots allt. Och det var det ju såklart. I alla fall inledningsvis...=)

Det var fint väder idag. Det blåste iofs halv storm men vi skulle ju bara köra intervaller så det störde inte så farligt. Och solen sken! Härligt! Intervaller på Söderåsen var planen. Inte uppför "riktiga" Lotta på åsen-backen eftersom den är för brant för att köra ner igen och vi inte orkade klabba med bilen idag. (Och så måste vi ju ha något att se fram emot för resten av veckan! =)) Istället körde vi uppför en mindre väg som slingrar sig uppåt ganska brant en knapp kilometer. Perfekt för 4x4 intervaller alltså!

Efter första intervallen hade jag ont i halsen och konstaterade att jag som vanligt gått ut lite väl hårt. Det är ganska stor skillnad att köra 4x4 kontrollerat på crosstrainer eller SkiErg jämfört med att köra utomhus på rullskidor. Första biten hade jag försökt hänga på Gustaf och tog ut mig och tappade på slutet. (Han körde på 4:or som vanligt och jag på 3:or.) De övriga gick bättre och jämnare! (För att jag inte ens försökte hänga på utan försökte slappna av, tänka på tekniken och kämpa på så gott jag kunde.) Låg på 96% av maxpuls som mest så det var inte direkt njutbart....=)

Efter ett par intervaller mådde vi rätt illa båda två men vi fullföljde och körde fyra stycken. Min sista jagade jag på lite hårdare och den blev också den klart snabbaste. Sen rullade vi hem i sidvinden, åt lite, duschade och somnade på sängen med Gösta. Sen har vi inte gjort så mycket mer idag.

Vad det är härligt att vara ledig! =)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar