tisdag 13 december 2011

En vit helg...

...och ett hemskt grått och snöfattigt Skåne.

Det regnar i Skåne och jag drömmer mig bort till snö och kyla igen. En kort stund i söndags när jag var riktigt trött såg jag fram emot att komma hem igen men det gick över fort...

Det var kanonfint i Långberget. Det var kul att komma till en ny plats efter tidigare års klubbläger i Orsa Grönklitt. Det var mestadels fint väder och spår långt över förväntan med tanke på snötillgången. Slingan som var öppen var en drygt 2 km lång vändbana. Lite lagom kuperad och finfina spår. För min del var det fokus på att nöta teknik hela helgen. Med bättre teknik kan jag spara mycket kraft och energi på Vasaloppet. Och det kändes som jag tog ett bra steg framåt i helgen. Mattias Svahn var med som tekniktränare och jag fick många bra tips som jag nu får nöja mig med att mentalt öva in i brist på snö....;-)

Mattias Svahn i spåret

Håkan och jag på väg
ner till spårcentralen

Vi körde även en massa roliga balansövningar som bidrar till en mer avslappnad åkstil.
Efter att ha kört omkring på skidor utan stavar, diagonalat i överfart utför och kört med en skida och en stav kändes det lyxigt att få köra med två skidor och två stavar igen! =) Fast finstavarna gjorde mig lite feg i vissa övningar. Efter att ha sett stavar knäckas runt omkring höll jag mig lite mer passiv än jag skulle gjort annars...Jag är inte rädd för att trilla men vill helst inte paja mina snordyra stavar...=)
(Eller som Gustaf uttryckte det när jag trillade lite ograciöst för att rädda stavar och skidor: "Fia knäcker hellre lårbenshalsen än offrar sin utrustning";-))

I lördags eftermiddag provade jag mina nya, fina skateskidor. Roligt men svårt. Fick bra tips av Anna och Öystein och ser verkligen fram emot att lära mig mer! Ett kul komplement till de klassiska skidorna!

I söndags var jag rätt mör när vi gav oss hemåt, men igår var snösuget större än någonsin. Jag vill bara nöta och nöta på mina härliga skidor!

Solnedgång

Så här i efterhand kan jag ju säga att jag var lite skeptiskt både till Peltonen och till hur spannkurvan såg ut, men så här långt är jag väldigt nöjd med dem. De verkar vara precis så som jag hoppats! Jag får ett väldigt distinkt fäste utan att behöva slita som på mina gamla skidor. Och glidet verkar ändå vara riktigt bra! Gled i fatt gubbsen i klubben utför trots att de väger några pannor mer. Så det känns riktigt lovande till Jizerska. =)

Fast lite mer snöträning innan dess hade inte varit fel....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar