fredag 2 december 2011

Andas, andas

Bloggen har blivit lite lidande den senaste tiden. Jag försöker hinna med att jobba, träna, äta, sova och skriva klart artikeln till helgens Hjulkalender. Däremellan andas jag lite ibland också. Som nu.

Den senaste veckan har jag kört två tunga pass på rullskidor. Tunga som i tröga hjul (3:or). I lördags var det trögt även mentalt men i måndags gick det över förväntan! I lördags gav vi oss ut utan att fatta att det var oväder på gång och vi fick verkligen kämpa i sid- och motvind. Lätta stavar är bra så länge det inte blåser...=) Vi körde tre mil men det kändes som det dubbla. Jag hade haft en bra vecka med effektiv träning innan och det kändes. Jag hade verkligen ont i kroppen när vi harvade fram på våra tröghjul. (Gustaf körde på fyror och stakade bara. Imponerande!) Positivt var att jag fick öva mycket på frånskjut och diagonalåkning. Och ännu mer positivt; jag tycker att det är kul! Det har verkligen gått framåt med tekniken på senare tiden. (Det betyder inte att jag är duktig på det, det betyder bara att jag inte är lika dålig som tidigare...=)) Jag kan slappna av mer när jag åker och använda de olika teknikerna när de passar bäst. Istället för att bara staka i ur och skur...

Så här var det inte i lördags...

Gustaf gav mig många bra tips gällande stakningen också som jag körde och testade. Märkte vilken skillnad det gjorde när jag fick till det! Men det måste nötas in också...

I söndags räddade stormen oss och vi hade en välförtjänt vilodag. =)

I måndags var vår bil på service så vi bestämde oss för att ta rullskidorna ut till Skrylle där vi har klubbträning. Det är ungefär en mil dit. Det gick förvånadsvärt lätt och bra att ta sig ut på treorna. (Fick sin förklaring på vägen tillbaka när vi kämpade i motvinden...=)) Väl där körde vi 20 korta (ca. 260m) intervaller upp och ner i svag lutning. Var dock nästan lika jobbigt upp som ner på grund av vinden. Låg på 90-95% på intervallerna och sen vilade vi ner till 75% innan nästa. Sen var det bara att bita ihop och rulla hem igen...=)

I tisdags var jag totalt osugen på att träna. Trött och ont i kroppen. Intalar mig att vila var det enda rätta och istället stannade jag hemma och bakade när Gustaf stack till gymmet. Ligger lite efter i julstöket...Men nu har vi i alla fall asgoda saffransskorpor att mumsa på! =) (Efter Leilas kanonbra recept!)


Som straff stack jag dagen efter ut och sprang en sväng innan frukost, som även råkade sammanfalla tidsmässigt med innan lunch. Jag hade jobbat sent kvällen (natten) innan och tog sovmorgon. (Skönt att vara sin egen chef! =)) Men innan jag kom loss och kom ut och sprang var klockan mycket. Äta eller springa? Springa! Jag lullade verkligen fram i slowmotion hemåt i motvinden på Hardebergabanan. 13,5 km var lite för långt med tom mage, men det gick och jag var helt slut hela resten av dagen. (Tills Gustaf lurade med mig till gymmet iaf...;-))

Igår hade Gustaf vilodag och jag passade på att vara lite social och träna med min kontorsrumskamrat Sophie på lunchen. Lunchträning är kanon! =) Vi har ju Actic bara ett par minuter från kontoret så det är väldigt smidigt. Vi körde lite crosstrainer och ben och sen avslutade jag med lite chins, dips, mage och enbensknäböj när Sophie behövde gå. Eftermiddagsjobbet gick bättre än vanligt och det var riktigt skönt att ha en ledig kväll sen! Vi åt kvällsmat i vettig tid för första gången på länge, tittade på tre avsnitt av "Dexter" och åt saffransskorpor. =)

En riktigt bra vecka så här långt med andra ord!

Nu håller jag tummarna att det blir lika bra nästa vecka när vi har första snölägret inplanerat.  Klubben ordnar en resa till Långberget, men snön lyser med sin frånvaro...=( Fast väderprognosen lovar kyla...

Hoppas det hinner fixa sig tills dess.
Bävar för Jizerska om jag inte hinner få tillräckligt med snöträning...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar