måndag 5 december 2011

Helgen som hade (nästan) allt!

Så var det måndag igen efter bästa helgen på länge. Den här helgen hade allt! (Utom snö då...;-)) Träning i fredags, städning, matlagning och lussekattsbak hela lördagen och sen härliga vänner på besök på kvällen. Långpass på rullskidorna söndag morgon följt av jullunch med klubben. Hem och vända och hämta Gösta och sen ut till Huselius Skidsport för att hämta våra nya Peltonenskidor, assnygga Alpinapjäxorna och finfinaste One Way-stavarna. Och tänka sig: nu har jag en hel skateutrustning i toppklass till snö också! Nu återstår bara att lära sig skejta också! ;-) Men framförallt ska det bli himla spännande att testa våra utplockade klassiska racerskidor...=) På onsdag drar vi iväg till Värmland och Långberget och håller tummarna att vi får åka skidor utan hjul tills vi storknar. =)

I lördags blev det ingen tid att träna. Gustaf lagade till en renstek som vi fått från hans föräldrar för ett bra tag sen men inte vetat vad vi skulle göra av. Efter att han hade telefonkonfererat med sin mamma blev den i alla fall alldeles utmärkt! Jag städade lägenheten, fixade skumma men goda vegetariska biffar till våra vegetariska vänner, och bakade lussekatter. En bränd plåt och en utan äggpensling. Så går det när man inte har någon simultanförmåga och ska försöka vara social med gäster samtidigt som man grejjar i köket.

Söndag klockan sju ringde klockan efter alldeles för få timmars sömn. Men det var bara att bita ihop och skutta upp. Lite frukost, Gösta-promenad och packande senare var vi på väg ut till Veberöd och startplatsen för dagens långpass med klubben. Planen var tre timmars åkning och sen dusch och jullunch tillsammans med löpsektionen i Björnstorps IF. Ett riktigt trevligt initiativ!

En del av Björnstorpsgänget

En lussekatt piggar ju alltid upp!

Vi var ett tiotal rullskidåkare. Rundan gick att korta av på flera ställen så i slutändan var vi fyra åkare som gett oss tusan på att vara ute tre timmar. Det var en trevlig runda och vi hade alla typer av väder under vår tur. Solsken, regn och på slutet ett jäkla blåsande. I långa backen upp på Romelåsen blåste det friskt och jag var riktigt trött. Vi hade ju trots allt åkt närmare tre mil innan. Jag hade en positiv inställning till backen den här gången eftersom både frånskjut och diagonalåkningen gått bättre på sistonde men det hjälpte inte. (Eller så var jag för positiv och körde på lite för fort i början av backen...;-)) Benen var i alla fall väldigt trötta och jag fick kämpa mig upp. Stakade där det gick eftersom överkroppen kändes bättre än benen.

Tur att det inte är nån sån backe i Vasaloppet.
Synd att jag ska åka Jizerska. ;-)

Väl tillbaka i Veberöd väntade en riktigt skön dusch och sen julbord, ris á la malta och fika. Trevligt och välbehövligt! Gösta hade varit hemma hela förmiddagen och ville verkligen följa med till Huselius Skidsport så efter lunchen körde vi hem och hämtade honom och körde ut till Håkan. Vi fick titta på hans häftiga Ski Selector och testa våra gamla skidor i den. Intressant. Har haft problem att få fäste med mina gamla skidor men nu har jag ett par utplockade racerskidor att jämföra med och utvärdera! Spannkurvan på de nya skidorna såg väldigt spännande ut och jag ser verkligen fram emot att testa dem! =)
Nu är det bara snön som fattas!

Skidorna är Peltonens värstingskida "InfraX Classic" och "SupraX Skate". Jag har ju kört på Salmonpjäxor tidigare men nu när det är Rottefella som gäller blir det Alpinas pjäxor istället. Vi får ju testa hur många skidor vi vill innan vi bestämmer oss för ett par så det är inte läge att byta bindning. Pjäxorna är Alpinas ECL Classic och ECL Skate. Snygga som tusan! Och det är ju de rätta skånska färgerna på allt också! ;-)

Snygg skatepjäxa!

Håkan i butiken


Koncentrerade...


Gustaf passade på att köpa ett bättre vallaställ (Krokstastället) och lite vallor också. Bilen var proppfull på vägen hem och nu har vi fyllt vår lägenhet med ytterligare skidprylar.

På hemvägen kom jag på mig själv med att nynna på Madonnas "Material Girl".
Synnerligen passande....;-)

2 kommentarer :

  1. Glöm inte att andas :) Kul med nya riktiga tävlingsgrejer! Det vore drömmen att själv få utplockade tävlingsskidor. Nu saknas ju bara snö :(

    SvaraRadera
  2. Tack för påminnelsen! ;-)
    Ja, det känns lite bittert att ha värsta skidorna stående i vardagsrummet men ingen möjlighet att testa dem. Hoppas på massor av snö i Långberget! =)

    SvaraRadera