torsdag 21 juli 2011

Första gympasset på en evighet!

Idag har vädret varit riktigt pissigt. Det har regnat oavbrutet i stort sett hela dagen och det var bara att glömma att ge sig ut på skateskidorna. En perfekt dag för inomhusträning alltså! Jag har inte kört någon styrketräning alls senaste halvåret utan nöjt mig med träningen som rullskidåkningen ger. Men nu när jag ökat på träningsmängden kan nog i alla fall ett styrkepass i veckan vara på sin plats. Jag fick med mig Gustaf också genom att muta honom med en engångsbiljett på Gerdahallen. (Jag har ett 10-kort på Gerdahallen medan Gustaf har årskort på Actic och där får man inte träna enstaka tillfällen....)

Så jag blev 60 kronor fattigare (eller fick två timmars PT-träning för 30 kr/h beroende på hur man ser det...=))  Det blev ett långt pass där vi gick igenom ungefär det Gustaf brukar köra på sitt pass. Jag blir tokig på alla komplicerade maskiner som man inte förstår hur man ska använda! Gustaf är väldigt petig med att alla övningar ska göras perfekt och det känns som att jag hade gjort allt fel utan hans instruktioner...

Men det var kul att vara tillbaka på gymmet! Det är en upplevelse i sig bara att vara där. Det är verkligen många olika typer av människor som tränar på Gerdahallen. (Enl. Gustaf är det mest tanter på Actic. Jag vet inte, jag har aldrig varit där...)

Dagens pass innehöll bland annat en indier som tränade i jeans och pikétröja, en superstirrig, anabolapumpad?, kortklippt kille i armégrön t-shirt som såg ut som att han skulle kunna döda nån om han inte hittade rätt vikter och en kille som frenetiskt körde sina benövningar i 190km/h.

Och sen en frustrerad tjej som fick instruktioner av sin kille men fattade noll och blev förbannad...;-) Men tillslut föll det mesta på plats och nu har jag i alla fall några nya, bra övningar att köra nästa gång det är kasst väder och utomhusträningen inte lockar!

Ser fram emot en massiv träningsvärk i morgon! =)

3 kommentarer :

 1. Tjena! Om du vill bli en bättre skidåkare tror jag faktiskt ganska mycket på styrketräning. Skidlandslaget kör ju mycket explosiv styrketräning och jag har kört skidåkningsbaserad styrketräning kontinuerligt i över ett halvår och det har verkligen gett resultat! Jag kör två gånger i veckan nu för att bygga upp styrkan och sedan när snösäsongen kommer igång blir det ett pass i veckan för att behålla styrkan. Kul att se att du tränar så hårt! Jag får skärpa mig så man inte har dig i hasorna i mars :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror också att det är värt att köra mer styrka än jag gjort det senaste året. Jag har ganska lätt för att bygga muskler så därför har jag prioriterat att försöka bli mer uthållig och bättre på löpning nu under våren.
  Men nu har jag fattat att jag faktiskt tål att öka på träningsmängden ganska mycket så nu är det nog dags att bli seriös med styrketräningen igen! Ska bli kul att se vad det kan ge för resultat!

  SvaraRadera
 3. Då är det bara att gratulera... Själv är jag allergisk mot att bygga muskler... jag måste köra stenhårt i ett helt år för att det överhuvudtaget ska hända något men ändå syns inget :)

  Man känner ju bäst hur sin kropp fungerar och har du lätt för att bygga muskler låter det som du har ett bra upplägg. Men just stakning är en explosiv och styrkekrävande rörelse så därför tror jag mycket på styrketräning och jag som lever mest på min stakning måste köra mycket styrka och explosiv sådan för att kunna hävda mig som skidåkare.

  Ska bli kul att följa dina framsteg!

  SvaraRadera