torsdag 14 juli 2011

17K i regn och rusk

Det är riktigt höstväder i Skåne idag. Det  har regnat och blåst halv storm hela dagen och jag inser hur lite jag ser fram emot höstträningarna i regn och rusk. Det gäller verkligen att njuta av sommaren när den är här!

I måndags var det i alla fall fint väder och distanspass med klubben. Jag kände mig redo för att göra ett nytt försök på skate. Jag har åkt ett distanspass på skate med klubben tidigare men då fuskade jag och stakade rätt mycket och var ändå riktigt trött på slutet. I måndags kändes det helt ok. Bättre än väntat faktiskt. Nästan 3,5 mil åkte vi och jag hade inte ont i benen alls men har fortfarande svårt att hitta rätt ansträngningsnivå. Det blir liksom allt eller inget. Fullt ös eller riktigt lugnt. Och så fort det går uppför blir jag väldigt trött. Men det kommer nog så småningom! 

Igår körde jag mitt första pass på mina gamla Elpex med nya, tröga bakhjul. Det var verkligen otroligt tungt i början men efter ett tag gick det bättre. Perfekt med lite trögare hjul eftersom jag har en tendens att undvika att åka med frånskjut på mina 2:or. Med 3:orna måste jag köra mer med frånskjut och det blev även tydligare skillnad på hur effektiv olika typer av stakning är. Jag fick lite tips av Gustaf och testade att staka på olika sätt. Ska utvärdera tekniken mer framöver. 

Idag hade jag lite ångest över vad jag skulle träna. Det blåste som sagt som tusan och regnet verkade aldrig vilja sluta ösa ner. Funderade ett tag på att sticka till Gerdahallen och köra mitt första inomhuspass på evigheter. Men sen konstaterade jag att det kommer bli många pass i höst när man behöver komma ut och träna när vädret är kasst. Så jag satsade på att stärka karaktären lite och trotsa vädret. =) Och tänka sig; det gick faktiskt att springa fast det regnade och blåste. ;-) Och det var inte ens speciellt hemskt. Tog det lugnt och var inställd på att springa minst 15K. Körde äventyrsvarianten på löpning idag utan förutbestämd rutt. Jag älskar min Garmin! Landade på 17K efter lite extravarv runt kvarteret...;-)

Trött och genomblöt efter löppasset

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar