söndag 24 juli 2011

Ett halvt Vasalopp, hemgjord paj och soffmys

Dagens blogginlägg skriver jag mest för att det är ungefär det enda jag orkar göra just nu; sitta i soffan med datorn i knäet och skriva. Jag är så himla slö efter dagens långpass! Vi hade planerat in ett pass med Håkan "Rullskidspecialisten" Huselius idag i hans hemtrakter. Så dagens runda utgick från Mannarp utanför Hörby och gick på ganska kuperade, slingrande skogsvägar. En riktigt trevlig tur! Vädret kunde varit bättre, men också mycket sämre. Det blåste lite men vi hade uppehåll i stort sett hela turen. Under en kort stund tittade faktiskt solen fram.

Jag och Håkan under en drickapaus.
(OBS! Bilden är manipulerad.)

Rundan landade på 4,5 mil och vi var ute nästan 3 timmar. Gustaf körde på 3:or och stakade bara pga ond rygg och hälsena. Skröplig? Jajamen. Fast han stakade verkligen på bra.

Jag var jättetrött igår när vi körde intervaller. Styrkepasset i torsdags satte sina spår och jag hade ont i musklerna och svårt att få upp pulsen. Idag kändes det mycket bättre men jag blev trött på slutet och det hade varit tufft att åka längre än vi gjorde. Ett halvt Vasalopp fick helt enkelt räcka. Man blir helt förbluffad på ett sånt här pass när man inser hur långt Vasaloppet är. Som Håkan konstaterade så är det bäst att helt enkelt inte tänka på det.

Hemma hos Håkan och Lotta bjöds det på välbehövlig mat och fika efter passet. Det slank ner en hel del hemgjord paj som Lotta hade gjort med bär från trädgården. Jättegott! Fast Håkan var väldigt (förvånadsvärt) duktig och åt bara en liten bit. (Vill gärna veta från Lotta om han verkligen kunde hålla sig borta från resterna när vi hade åkt...=)) Han kommer bli farlig den där Håkan nu när han i stort sett slutat äta kakor...

Nu väntar en riktigt slapp kväll. Orkar vi ska vi börja gå igenom lite prylar som ska packas inför flytten nästa helg. (Vi har bott i en studentlägenhet ett tag på övertid men nu har vi äntligen fått tag på en lägenhet i andrahand inne i Lund. Ser verkligen fram emot att få flytta in!)

I morgon väntar distanspass med klubben. Det får nog bli skate för min del om det inte är riktigt regnigt. Har dock en liten aning om att det kan bli jobbigt oavsett vad jag åker.
Men det är ju över 24 timmar tills dess....=) Mycket kan hända.

Nu ska jag fortsätta slappa med Gösta på soffan....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar