måndag 3 april 2017

Grönklittsjakten dag 2

Igår gick den sista skidtävlingen för säsongen för min del. Känns lite vemodigt att säsongen är över men jag ser verkligen fram emot våren nu med mycket löpning och cykling! Det var riktigt roligt att köra loppet, bra form och bra skidor! Känns mycket roligt att avsluta med ett av mina bästa traditionella lopp någonsin. :)

Varvning

Klister under skidorma :)

Vi startade med mellanrum baserat på resultatet från loppet i lördags. Jag gick ut ca 8 min efter Pontus Hermansson. Johannes, Stefan Ekman och Hedbys var ca 2-3 min före mig. Den åkaren som skulle starta 50 sek före mig och som jag hoppades kunna jaga kom tyvärr inte till start så fick ingen att jaga idag heller. 

MålgångEftersom det bara vara dryga 9 km så tänkte jag öppna lite hårdare än i lördags. Jag märkte snabbt att min form var ganska bra. Jag kunde trycka på bra i diagonalen utan att musklerna blev stumma. Efter ett par kilometer möter man varandra. Jag såg först Hedbys och sen Johannes och Stefan. Det kändes inte som jag hade tappat så mycket på dem vilket gav inspiration att trycka på lite extra. 

Ut på andra varvet fick jag köra om en del från motionsklassen, precis som dagen innan. Musklerna kändes fortfarande ganska bra men jag var rejält flåsig. Men så länge musklerna håller är det bara att gasa på! När jag kom till platsen där man möter varandra så såg jag först inte dem. Typiskt tänkte jag, nu har jag tappat mycket. Men så dök Johannes upp. Vilket betydde att jag måste åkt lite snabbare än honom. Nu var det bara att köra all-in hela vägen in i mål!


Denna gången blev det verkligen ett slänglopp och det räckte för att bästa skåning för dagen. (Här kan ni läsa om Johannes lopp.) Är som sagt väldigt nöjd med loppet och hur kroppen svarade. Jag blir sugen på att satsa med traditionellt, kortare lopp är riktigt roligt det med. Men jag har väl lite bättre förutsättningar för längre distanser. Samt att de loppen brukar ligga lite närmre Mora än de i Sverige cupen. 

Resultat här

Loppet i siffror:
Tid: 29:23 (+4:18)
Placering: 18/20
Sträcka: 9.11 km
Snittpuls: 172 slag/min (89.5%)
Maxpuls: 183 (95%)

Idag har jag varit ledig från jobbet. Började dagen med en timmes löpning. Sen tittade jag på lite film innan jag gick ut i vallaboden och tog hand om skidorna från helgen. Bytte till sommardäck på cykeln också så får hoppas att det inte blir mer is på vägarna nu. När Fia kom hem tog vi på oss löparskorna igen och njöt av det härliga vädret!

Shorts och snö! :)

Hmm, nej...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar