torsdag 19 maj 2016

Backtest och vattenlöpning

Vi var ganska trötta i måndags efter helgens läger med Stockholms rullskidklubb. Cykling stod på schemat och vädret var mindre inspirerande så vi tog en vilodag. I tisdags var det dock full gas igen; sista Blybergtestet med klassen. Vi har under vår tid på skolan genomfört ett backrullskidtest tre gånger per läsår: två gånger på hösten och en gång på våren. Backen är ca 3 km lång. Vi börjar alltid med att göra upp en gång klassiskt och sen åker vi bussen ner och kör upp en gång till i fri stil.

Adam tyckte det var ganska nervöst inför testet denna gången. Det är svårt att veta hur man utvecklats under vintern och man vet att man måste ta ut sig helt för att ha en chans att förbättra sig. Fia var inte så nervös men hade heller inte så höga förväntningar eller förhoppningar på testet utan gick in med en ny taktik: börja lugnare och mer kontrollerat än vanligt för att orka hålla ett jämnare tempo hela vägen upp. Dessutom bestämde hon sig för att inte köra skatetestet utan köra klassiskt båda gångerna och bara staka andra gången.

Adam tog ut sig

In med skidor och stavar sen ner till starten igen!

Härligt väder!

Det gick bra för oss båda och vi fick ett litet kvitto på att det går åt rätt håll. Det peppar lite extra att fortsätta träna på! :)

Sista backtestet gick bra och det firade vi med
glass på macken i Oxberg

Idag sprang vi 15x15 intervaller i Orsasjön på förmiddagen. (15 s snabbt och 15 s aktiv vila under 30 minuter). Vi blev blöta upp över öronen och i början innan vi hade fått upp ångan var det lite kyligt...Men vi fick snabbt upp värmen! Terrängen utanför Minattis hus i Kråkberg är perfekt för vattenlöpning; långgrunt och fin sandbotten. Det känns riktigt bra för löpsteget att springa i vatten. Man tvingas dra upp knäna högt och trampa på främre delen av foten.

Vattenlöpning i Orsasjön

På eftermiddagen cyklade Adam upp till Norra Garberg. Halvvägs in började det regna så det blev ännu ett blött pass! 

På toppen vid Norra Garberg Skidcenter

Rena bergsetappen för en oerfaren cyklist!

Nästa vecka åker vi till Gotland på träningsläger med klassen. Det kommer bli mycket cykling, rullskidor och en del löpning också. Precis som förra året ska vi bo hos Janne i "Lullyhill" strax utanför Visby. Väderprognosen ser lovande ut och vi ser fram emot en härlig vecka med semesterfeeling och mycket träning!

Bild från förra årets Gotlands-trip

Härlig utsikt från "Lullyhill"

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar