torsdag 29 oktober 2015

Skidåkning i Idre

Den här veckan har vi höstlov och efter att ha konstaterat att det inte fanns några superbilliga sista minuten till värmen bestämde vi oss för att satsa på skidåkning på snö istället. Valet stod mellan skidtunneln i Torsby eller Idre fjäll. Eftersom vi var i Torsby för några veckor sen och var sugna på att åka utomhus bestämde vi oss för att ge Idre en chans.

Idre ligger lite drygt två timmars bilfärd från Mora, precis som Torsby. De har tydligen satsat mycket på att kunna öppna så här tidigt på säsongen. Banan var 2,6 km lång med varierande och rolig åkning.

Vägrenar som vanligt i Idre

Där uppe väntar det vita guldet!

Det blev inte lika mycket pannbensträning som att grotta in sig i tunneln och var skönt att slippa den där råa kylan. Lite kallare hade det dock kunnat vara. Nu låg det 2-4 grader över nollan. Spåren höll ändå ihop bra och var nypreparerade var morgon och fästet (rossa och multigrade) funkade kanon.
Första passet när vi kom upp körde vi dock med blanka skidor. Vi visste ju inte riktigt hur föret skulle vara och hade inte haft tid och ork att förbereda fästet. Det var ganska trögt före och vi fick bita i för att staka runt den bitvis ganska kuperade banan. Men det var bra träning och gött efteråt. ;-)

Stakning!

Efter premiärturen checkade vi in i vår lilla stuga, åt en sen lunch och slappade lite innan det var dags för pass två. Det var grymt skönt att få använda benen lite! :) Fästet funkade hur bra som helst och vi fokuserade på diagonaltekniken.

Mer snö på väg!


Igår började vi dagen med att Adam bättrade på vallan och Fia bakade scones till frukost. Bra arbetsfördelning! ;-) Efter frukosten körde vi två timmar klassiskt. Det var väldigt hög luftfuktighet och dimmigt i början av passet.

Diagonalåkning i dimman

Tillbaka till stugan för att värma på spaghetti och köttfärssås från kvällen innan till lunch och slappa lite (mycket) innan det var dags att ge sig ut igen. Nu skate!

Skidåkarmat

Efter två timmar skate fick Adam dra med sig ett litet lik hem till stugan. Vojne vojne. Satt fint med ugnsbakad lax till kvällsmat och öl- och popcornfrossa till Bonde söker fru! ;-)

Idag körde vi sista passet innan vi skulle åka hem. Vi hade funderat lite på att springa upp på Städjan en sväng efter skidåkningen men det var nog för väl att vi avstyrde det. Efter nio timmars skidåkning på 2,5 dagar var vi rätt möra båda två och insåg att det nog var bättre att köra hemåt innan vi var alltför trötta.

Nu är det förhoppningsvis mindre än två veckor till nästa snöläger med skolan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar