tisdag 7 februari 2012

Passo Lavazé

Jag har helt glömt bort att lägga upp bilder från vår härliga utflykt EFTER Marcialonga. Vi valde ju att stanna kvar ett par dagar efter loppet. Först en dag i Italien och sen en dag i Innsbruck på vägen hem.

När vi först åkte ner till Predazzo, över det där berget som Google tyckte var en så bra idé, åkte vi förbi vad som såg ut att vara ett riktigt längdskidåkningsparadis. "Passo Lavazé" hette området fick vi veta i efterhand. Vi hade ju inte tid att stanna då men bestämde oss för att åka upp dit på hemvägen istället. Vi var ju inte speciellt pigga dan efter loppet men insåg att det här var för bra för att missa och bestämde oss för att ta en liten mystur på skidorna för att mjuka upp kroppen.


När vi körde in på parkeringen såg vi Markus Jönsson och stannade och pratade lite med honom. Han var inte helt nöjd med sin 29:e plats på Marcialonga eftersom han varit 11 förra året men vi var sjukt imponerade av honom iaf! Han hade kört hela loppet utan fästvalla. Obegripligt. Sen kom andra halvan av LedSMI; Sören, och presenterade sig och undrade om det var jag som var Fia som bloggar...=)

Vi blev tipsade om att det låg en restaurang uppe längs skidspåret och eftersom vi ändå behövde få i oss lite lunch bestämde vi oss för att åka dit. Vi åt vars en pasta och drack kaffe ute i solen och hade det allmänt gött.På vägen tillbaka stannade vi många gånger för att fota och njuta av de fantastiska omgivningarna och solen. Vi avslutade med att åka ett par varv på det öppna området och stötte på Martin från Nacka-Värmdö som undrade var vi hade gjort av Håkan. Och så stannade vi och pratade lite med ett svenskt par som precis som vi pausade lika mycket som de åkte. =)Nöjda och glada lämnade vi Passo Lavazé och begav oss mot hotellet i Innsbruck som skulle bli vår mellanstation innan tågresan hemåt från Munchen på tisdag kväll. (Innsbruck var för övrigt en överraskande trevlig stad som är väl värt ett besök!)

Vi ser verkligen fram emot att utforska Italiens längdskidåkningsmöjligheter ännu mer nästa år! Behöver jag säga att Marcialonga 2013 är självskrivet i tävlingskalendern?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar