måndag 30 maj 2011

King of the Hill

Helgens tävling blev en besvikelse resultatmässigt men jag är många nyttiga lärdomar rikare och det var riktigt kul att se alla sjukt duktiga rullskidåkare som ställde upp!
Damklassen vanns av Sandra Hansson följt av Madeleine Thorn och Hanna Seppas.
Det är verkligen kul att man överhuvudtaget får möjlighet att tävla tillsammans med så duktiga åkare!

Prologen var inget annat än en katastrof för min del. Jag hetsade iväg i första branta backarna och blev jättestressad av alla snabba åkare som kom bakom. Jag hade inte fattat att det var så kort tid mellan starterna som det var så jag trodde att jag var ännu sämre än jag faktiskt var. Jag åkte dåligt tekniskt och fick slita onödigt mycket.

Till andra loppet hade värsta anspänningen släppt och jag gick in för att köra ett lugnt och kontrollerat lopp. I jaktstarten var det ju fristil som gällde men eftersom jag inte känner mig bekväm på skateskidorna än körde jag även den på klassiska skidor. Det kändes riktigt skönt att åka uppför backen den här gången. Jag försökte åka stort och effektivt. Tekniken stämde mycket bättre och efteråt kunde jag konstatera att det trots lägre snitt- och maxpuls gick 20 sekunder snabbare än första loppet.

Kontentan är: Ta det lugnt, åk fortare! =)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar