söndag 22 maj 2011

King of the Söderås

Idag var Gustaf kung över Söderåsen medan jag trodde att jag skulle dö av andnöd och en brännande luftstrupe. Vi har varit i Ljungbyhed på 30/60-års kalas över helgen och tyckte att vi lika gärna kunde passa på att utmana Söderåsens brant vid Lotta på åsen. Bra övning inför King of the Hill som går nästa helg! Vi tog tävlingsskidorna för ovanlighetens skull men eftersom det är alldeles för brant för att åka tillbaka ner efter att man åkt upp turades vi om att köra upp med bilen. Gustaf lyckades imponera på ett antal cyklister som stod utanför fiket på vägen upp. "Det där är starkt gjort" hörde jag dem säga genom det nervevade fönstret i bilen. Och det var det verkligen. Han lyckades tom köra om ett par killar på mountainbike som såg väldigt förvånade ut på vägen upp. =)

För mig gick det inte riktigt lika bra. Jag gick ut alldeles för hårt och har aldrig upplevt en så brännande luftstrupe och ett sånt förskräckligt hostande som väntade när jag väl kom upp. Så jag fick nöja mig med ett åk medan Gustaf gav sig på sitt andra. Men vi satsar på fler backintervall nu sista veckan innan tävlingen!

Det här var dagens första pass. Efter det bytte vi till skateskidor och stack ut på pass nummer två. Lagom till skidorna var på började det regna och väl ute på flyget (Gustafs föräldrar bor lämpligt nog granne med gamla nedlagda F5 som råkar ha perfekta rullskidsslingor...=)) kom det en riktig skur. Solen sken dock samtidigt som regnet öste ner och det blev inte så farligt halt som jag befarade. Vi körde lite teknikträning med de olika övningarna som Tobias Westman introducerade på förra "skatelägret" och försökte öva lite starter och intervaller. Starterna var riktigt luriga och jag fick aldrig kläm på det. Känns inte så troligt att jag ger mig på skate nästa helg. Har fortfarande väldigt mycket att öva på och är rädd att det faktiskt skulle gå långsammare än klassiskt.
Men det ska jag göra allt jag kan för att ändra på!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar