onsdag 11 maj 2011

Morgonjogg - it's good for you!

Att springa på morgonen innan frukost är min alldeles färska nya vana. Minst två dagar i veckan, gärna lugnt, långt och länge. Gustaf har varit duktig och morgonjoggat ett tag och jag har inte varit ett dugg avundsjuk på honom när han snörat på sig skorna och gett sig i väg i ottan. Men efter helgens tävlingspremiär på Lundaloppet inser jag att det är något sådant som behövs. Gustaf var väldigt säker på att morgonlöpningen höjt honom ett snäpp efter att ha sprungit i mål på 37 min utan speciellt mycket annan löpträning och efter att dagen innan ha sprungit en mil. Så jag tror honom.

Så i min jakt på att springa milen under 45 min kommer morgonpassen ha en viktig roll. Jag som trodde att det skulle vara hemskt att springa innan frukost har fått tänka om. De två passen jag avverkat denna veckan har varit helt underbara! I måndags sprang jag 11 K i väldigt lugnt tempo (strax över timmen var jag ute) och idag blev det en lite kortare sväng på 6,5 K. Det har varit härligt sommarväder och jag har försökt låta bli att titta på klockan. Bara lunkat fram i en skön takt och tagit mig tid att titta mig omkring och andas in den friska morgonluften...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar