söndag 1 januari 2017

Tillbakablick 2016

Igår var det nyårsafton och efter att ha åkt årets sista pass i Grönklitt efter att Adam slutat jobba gjorde vi ett försök att välja ut nio bilder från vårt instagram-konto för att sammanfatta året. 

Det var kul att titta tillbaka på allt som hänt under året men väldigt svårt att välja ut några få bilder från alla. Det är så mycket fint och roligt vi upplevt under året! Mycket tack vare att vi för snart tre år sen tog första steget i vårt livsprojekt "jobba mindre och lev mer" och flyttade till Mora... :)
1. En helt vanlig dag i Grönklitt
2. Skidåkning i Seefeld under vår "Europaturné" (då vi åkte Marcialonga och Kaiser Maximilian Lauf)
3. Nordenskiöldsloppet - 20 mil och vårt längsta långlopp!
4. Löpning på "Banan-banan" (Även en tävling på banan blev det i år...)
6. Premiär för Adam i Cykelvasan
7. Tältning i Grindelwald efter att vi sprungit Ultraks30 i Zermatt

Som sagt hade vi väldigt svårt att välja ut några få bilder som skulle sammanfatta året. Vi fick tex. inte med lägret som vi hade i början på året tillsammans med ett gäng supertrevliga skidåkare eller vår klassresa till Gotland i maj. 

Vasaloppsläger

Mysiga Myrängsgården 

Fint på Gotland också även om det påminner lite
mycket om Skåne (dvs. platt och blåsigt)..;-)

Raukpaus

Gotlandsresan var också i stort sett det sista vi gjorde på Skidlinjen på Mora Folkhögskola. Sen slutet på juni har vi tränat helt på egen hand igen. De två åren på Skidlinjen har varit otroligt lärorika på många sätt och vi var väldigt taggade inför en ny fas i träningen. I mitten på sommaren flyttade vi in i ett litet fritidshus i Bonäs och där har vi bott sen dess och vi trivs väldigt bra. Här bor vi mitt emellan och nära både Mora och Orsa Grönklitt vilket vi utnyttjat mycket i sommar. Det har blivit ett antal vändor på rullskidor i backen upp till toppstugan och många löppass i Bonässkogen.

I sommar har vi sprungit mycket och blivit bombarderade med löpmotivation och inspiration från olika håll och kanter. Bland annat från vår vän Oskar och hans lika löptokiga supporter/sponsor/mamma Tina. När de frågade om vi ville följa med ner till Alperna och supporta Oskar under det 17 mil långa Ultra Trail du Mont Blanc blev vi väldigt sugna och när det sen visade sig att Adam kunde få ledigt blev vi jätteglada. Vi fick en härlig och inspirerande vecka i högsommarvärme i Alperna innan loppet. Passande nog fanns ett lopp i Zermatt som vi och Tina anmälde oss till och sprang veckan innan UTMB. Loppet kulminerade i den värsta träningsvärken vi någonsin upplevt! 

Adam under Ultraks med Matterhorn i bakgrunden
(Foto: Oskar Henriksson)

"Ultraks" som vi sprang var visserligen "bara" 3 mil långt men att springa första halvan av loppet upp på ett berg nära Matterhorn för att sen springa ner igen satte sina spår...Efter att sen ha följt Oskar och hans makalösa prestation under UTMB blev vi ännu mer sugna på att försöka springa ett ultralopp och när vi insåg att möjligheten fortfarande fanns i år i och med "Kullamannen Ultra - himmel, hav och helvete" bestämde vi oss för att satsa på det. 

Laddat UTMB-gäng innan loppet

Kullamannen ultra

Och tänka sig; det gick! 2016 är året då vi blev både "ultra-skidåkare" och "ultralöpare" och det är vi väldigt glada och stolta över och det inspirerar oss till nya äventyr! :) 

Nu hoppas vi på ett lika härligt och händelserikt 2017. 
Gott nytt år!

Vi startade 2017 med en lång sovmorgon
och ett skönt skidpass i Orsa Grönklitt

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar