torsdag 2 juni 2016

Bildbomb från Gotland 2016

I söndags kom vi hem från en veckas träningsläger på Gotland. Det blev en riktigt bra mängdvecka, 24 timmar för Adam och ett par färre för Fia vilket har märks nu när vi kommit tillbaka; Adam drog på sig en rejäl förkylning. Fia verkar ha klarat sig men har varit ganska trött och tagit det lugnt i veckan. 

Fia slappar på båten

Veckan började tidigt, väldigt tidigt... Klockan 03:40 steg vi upp, packade det sista i bussen och körde iväg mot Nynäshamn. Det märks att allt vårt resande börjar sätta sina spår nu. Allt packande, fixa matsäck etc. går mer på rutin nu vilket är väldigt skönt! Ombord på färjan åt vi lunch och passade på att ta igen lite på sömnen. Vi var framme på Gotland vid 15-tiden. Vi körde raka vägen mot boendet; Lullyhill! En av Minattis coachingelever, Janne, låter hos bo i hans fina stugor som ligger några kilometer norr om Visby med utsikt över havet.

Helt okej utsikt från verandan!

Glass och öl!

Efter att vi varit och handlat och fått in all våra saker i stugorna tog vi en lite cykeltur ner mot hamnen i Visby.

Det blev en fin kväll!

Träningsveckan inleddes sen med backintervaller på rullskidor. Precis som i Skåne får man leta lite om man ska hitta några backar. Men längs kusten vid Visby och norr ut finns det fler korta och branta backar och vi lyckades i alla fall skrapa ihop 30 min A3.

Riktigt varmt var det!

Efter lunch promenerade vi ner till stranden och tog lite oväntat årets första dopp i havet. Vi är egentligen badkrukor båda två men det var väldigt varmt i luften och vi föll för grupptrycket. Det var ungefär lika varmt som när Adam badade isvak i militären... ;-)

Efter lite pepp/mobbning badade även Ulf

Om Dressman vill ha nya modeller så är
det bara att höra av sig! ;-)

På eftermiddagen körde vi ett cykelpass. Det var som vanligt ganska oklart hur långt passet skulle bli, både sträcka och tid. Det slutade på dryga tre timmar. I mitten av passet tog vi ett oväntat glass-stopp. Inte likt Minatti. Han måste ha varit väldigt sugen!

På led efter Minatti hela rundan

Vad är det för liten sak?
Orsaken till att Adam fick punktering på sin MTB efter
9 mils landsvägscykling... Aningen komiskt


På onsdagen var dax för det stora cykelkraftprovet. Cykling till Fårö 63 km, cykling på Fårö 32 km och cykling hem från Fårö 55 km. Totalt 15 mil och drygt sex timmars cykling.

"Nej, detta är fel raukar!"

Rauken kallad "hunden", "kaffepannan" eller "S:T Oles port"

7.5 mil cykel för detta? ;-)

Under torsdagen fick cykelmusklerna vila lite. På förmiddagen (efter vår gemensamma morgonstretch som vi hade varje dag) körde vi lite styrketräning. Vi började med 30 minuter bålstabilitet. Därefter "stengympa" (man tar en lagom stor sten och gör olika övningar med den.) och tillslut lite olika grenspecifika styrkeövningar. På eftermiddagen cyklade/åkte vi rullskidor in till Visby och åt lite mer glass.

Grenspecifik cirkelträning

Adam tog en liten löptur också

Cykling vid Lummelundagrottorna

På fredagen vilade Fia på förmiddagen och Adam passade på att köra lite MTB. På eftermiddagen åkte vi alla in till Visby. Vi valde att ta buss vidare ut mot Leva Kungslador: En mysig husfabrik med restaurang/café och gårdsbutik.

Om Fia får bestämma utflyktsmål... 

När Adam får bestämma! (fika)

På fredag kväll körde vi ett gemensamt pass med Svaide Skidklubb; parstafett på en gokartbana utanför Visby. Varvet var ungefär 1 km och vi körde 7 varv var. Riktigt roligt med lite fart!

Genomgång inför intervallerna

Sista dagen hade vi ett gemensamt långpass på rullskidor tillsammans med Svaide. Vi körde två varv på höstens SM bana. Ganska platt men ändå varierad. Varje varv var 26 km långt. Det var fint väder större delen av turen men sista milen började det regna. När vi kom fram till Slite Strandby hoppade vi direkt ner i den tempererade poolen och efter det bjöd Håkan i Svaide på en grym lunch. Stort tack till Håkan och övriga i Svaide för god mat och trevligt sällskap!


Evigt stretchande för ryggen

Klockan 07:00 på industriområdet i Visby...
Affärer görs!

Igår grillade vi lamm från Gotland tillsammans med klassen och imorgon är det redan skolavslutning... Tiden går fort!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar