onsdag 8 juni 2016

Traillöpning i Skåne

I fredags slutade skolan och i lördags städade vi ur våra rum på "Kullan", internatboendet som vi bott på i nästan två år nu. I sista stund har vi fått tag på ett annat boende men det får vi inte tillträde till förrän om ett par veckor. Fram tills dess har vi fyllt ett par förråd på skolan med saker och flyttat över resten till ett rum på "Emmabo", ett annat hus på skolområdet där Skidlinjen huserar. Eftersom Adam inte börjar sitt sommarjobb på Johns Sport förrän nästa måndag bestämde vi oss spontant för att köra ner till Skåne i söndags. Vi behövde hämta upp lite saker till vårt framtida boende och tyckte det var trevligt att få en vecka hemma i Skåne och slippa bo så länge i rummet på Emmabo.

Skolavslutning på Skidlinjen

I bilen på vägen ner lyssnade vi på två (gamla) poddar med Emelie Forsberg och Marcus Torgeby från Maratonpodden som verkligen fick igång löpsuget.

Veckan inleddes med traillöpning på Söderåsen och nationaldagsfirande på Skåneleden. (Vi sprang i alla fall en sträcka på Skåneleden samtidigt som Sveriges nationaldag råkade infinna sig...;-))

Skäralids nationalpark

Igår körde vi ut till Kullaberg för att samla lite höjdmeter längs en annan sträcka på Skåneleden. Vi hade egentligen inte planerat att springa ner till Nimis (Lars Vilks drivvedsprojekt) men när några turister frågade oss om vägen och vi insåg att vi var nära passade vi på att ta en liten avstickare dit och klättra omkring en stund. 

Adam på Nimis

Häftigt bygge!

Apan Fia i ett träd

Några andra turister hade tidigare frågat oss efter "Håkull" och på vägen tillbaka gjorde vi ytterligare en liten avstickare från Skåneleden för att spana in Kullabergs högsta punkt. En härligt spontan löprunda! :) 
Utsikt från Håkull, Kullens högsta punkt

Härlig skog

Grönt

Fia hade inte så pigga ben efter den kuperade rundan på Söderåsen dagen innan och värmen tog på krafterna. Men vi fick i alla fall till en skön runda som var längre och högre än lång...;-) Efter nästan tre timmars löpning, exklusive avstickaren på Nimis, körde vi ner till hamnen i Mölle och åt våra medhavda baguetter och kylde ner vaderna i havet. Det var grymt skönt och benen var som nya när vi gick upp ur vattnet.

På kvällen var vi lite lagom mosiga och njöt av en härlig middag ute på stan med Adams föräldrar och avslutade kvällen med att kolla på finalveckan i Biggest loser. 

1 kommentar :