onsdag 15 juni 2016

Tröskelintervaller uppför Hallandsåsen

I lördags körde vi vårt sista gemensamma träningspass i Skåne för den här gången. Vi passade på att ta bilen ut till kyrkan i Östra Karup och köra tröskelintervaller uppför Hallandsåsen. Vi hade bara vars ett par rullskidor med oss ner till Skåne den här gången så valet blev lätt: 3:or för Fia och 4:or för Adam. Båda på Elpex Evolution-stomme. (För er som inte har koll på Elpex olika modeller är det en modell med bra dämpning, väldigt bekväm och särskilt bra på dålig asfalt för att fötterna inte ska vibrera sönder...)

Skånsk djungel

Eftersom vi inte vågar åka rullskidor ner för backen körde vi upp vars två gånger och turades om att köra bilen. Fia hade glömt hur lång backen var och fick hybris på första intervallen. Planen var att staka hela vägen upp men på mitten när pulsen legat lite för högt lite för länge fuskade hon och tog några bentag och försökte samla ihop sig för att överhuvudtaget ta sig vidare upp. Blodsmak i munnen på tröskelintervaller är kanske inte helt enl. plan. ;-) Adam lyckades bättre på sitt försök och Fia fick en ny chans efter vilan att gå ut lite mer samlat och försöka hålla hela vägen upp. Denna gången fri klassisk teknik.

Efter att ha kört vars två intervaller på ca 15 min vardera avslutade Fia med en och Adam med två kortare intervaller på ca. 4 minuter uppför den första delen av backen.

Fia i följebilen och Adam på väg uppför backenI fredags firade vi 2,5 år tillsammans
med pizza och rödvin på stranden i Ängelholm 

1 kommentar :