fredag 8 juli 2016

På plats i Bonäs

Nu var det ett bra tag sen vi skrev här. (Påminner om att vi är mer flitiga med att uppdatera på instagram så följ oss gärna där: @fiaochadam.)

Som vanligt är det lite så att ju mer som händer desto mindre tid blir över till att skriva. Men vi ska försöka oss på att göra en kort summering av vad som hänt sen sist:

- För ett par veckor sen flyttade vi in i "vår" lilla stuga i Bonäs (som vi hyr) och vi har haft mycket att fixa med för att försöka få lite ordning här.  Bonäs ligger strax norr om Mora, på vägen till Våmhus och Orsa Grönklitt. Det är en mysig, liten men lång by som sägs vara Europas längsta radby! ;-)

Vi har bekantat oss med vår nya granne; Bonässkogen. Det är en perfekt miljö för oss att träna i; mycket branta backar och tung löpning i sand men även enklare löpning på stig.

Så här skriver Mora Outdoor på sin sida:
“Morafältet” är Skandinaviens största fossila flygsandfält, ca 30 kvadratkm stort. Trädskiktet består till 99% av tall. Sanden har transporterats från norra Dalarna av isälvar och avlagrats på dåvaranade havsbotten när Siljan var en vik av Östersjön. När havet drog sig tillbaka formades den blottlagda sanden av vinden som skapade dyner som går i öst-västlig riktning. Dessa korsar du utmed “Rågången” - branta norrut och “slakmotor” söderut.

- Adam har börjat sitt sommarjobb, 75%, på Johns Sport så nu är vi tillbaka till lite mer "normala" träningstider på mornar och kvällar....;-)

- På grund av jobbet missade han tyvärr premiärupplagan av tävlingen "Grönklitt Double Poling Hill Climb"; stakning uppför Grönklittsbackens 13 km och 385 hm. Men Fia var där och var nöjd med att ta sig upp stakandes även om hon hade hoppats på lite bättre form och tid.

Fia är nöjd med att vara uppe vid toppstugan.
Foto: Robin Bryntesson


- På midsommarafton ställde vi båda upp i det lokala högtidsfirandet; Orsa Kajt'n och Orsa Bajk'n. Adam cyklade 25 km, hans första MTB-tävling! Fia sprang lika långt. Eller hon sprang i alla fall i början. ;-) Det var riktigt varmt och efter en lite för hård start och för lite vätska och energi kroknade hon totalt men tog sig i alla fall i mål. Adam fick jobba på hårt på de mer lättkörda partierna för att ta igen allt han missade på de mer tekniska. ;-)

Innan tävlingen

Midsommarfirande i Bonäs på kvällen

Första veckan när vi flyttade var Adam ledig och det blev mycket fokus på att försöka få ordning här och inte så mycket tid för träning. De senaste veckorna har vi tränat på bra. Inte så jättemycket i tid men bra kvalitet på passen!

Vi hittade en tjärn att bada i inte så långt från där vi bor...

Här kommer en liten bildbomb med några av passen vi kört sen sist:


Stakintervaller på bana

Rekogniseringsjogg i nya hemmaskogen
(Leden går här på en ås parallellt med Våmhusvägen
med utsikt över Orsasjön)

Tusingar i Bonässkogen

Tröskelträning i Grönklitt

Testat "Amperundan" i spöregn...

Sprungit favoriten "Banan-banan" i Läde

Kört "Släntracet" med trötta ben
(i Mora-Nisses fotspår i Östnor)

Idag har vi testat ett nytt pass: Orsasjön runt med avslutning
vid toppstugan i Grönklitt

Hittills trivs vi väldigt bra i Bonäs! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar