lördag 2 maj 2015

Terränglöpning och bakning

Den här veckan har vi sprungit en hel del. I onsdags blev vi utskjutsade till Vinäs för att springa ett A2-pass i skogen. Det var skönt att springa på i lite högre tempo efter att ha värmt upp lugnt och fint. (Minatti var ju inte med...;-))

I torsdags körde vi naturliga stavlöpningsintervaller i Våmhus. Det finns en lång sandväg som går upp och ner ute i skogen med perfekta backar att trycka på uppför och lagom långa partier mellan. Det var lite regnigt och förra veckans t-shirtpass på samma ställe kändes väldigt avlägset. Men det var perfekt löpväder med frisk skön luft. 

På eftermiddagen körde vi ett eget styrkepass. Vi har börjat prova fram ett nytt program inför vår och sommar och det är väldigt kul och spännande med nya övningar. 

Styrketräning i röran inför skolans valborgsloppis

"Russian twist" på gymmet

På valborgskvällen regnade det friskt och det lockade inte att ge sig ut på något valborgsfirande. Men vi hade tur och blev bjudna på rena festmåltiden av Lena i klassen som fått en nyfångad regnbåge som hon lagade till. 

Till efterrätt gjorde vi hemgjord bananglass som vi frossade i oss. 

Nyfångad regnbåge

I går hade vi vilodag. Fia gjorde klart och lämnade in sin deklareration (flera dagar i förtid!!) och vi firade på kvällen med räkor, hemgjord aioli och nybakta baguetter.

Hembakta baguetter

Idag började vi dagen med en skön morgonjogg innan frukost. Vi var inställda på dåligt väder och blev positivt överraskade när vi gav oss ut och solen tittade fram. Efter passet frossade vi i Adams goda plättar och sen var vi lagom slöa. Vi har varit sugna på kardemummaknutar i flera veckor nu och idag kom vi äntligen loss och bakade dem. När vi väntade på att de skulle jäsa klart passade vi på att klämma in ett styrkepass. 


Imorgon står bananbanan på schemat. Banan börjar i Läde och går upp över Hökberget. Väderprognosen ser lovande ut och det ska bli riktigt kul att springa den igen. Det är en fin och rolig bana och det var så längesen vi sprang den nu...

Så här såg det ut sist vi sprang bananbanan...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar