måndag 27 april 2015

Cykelpremiär Orsasjön runt

Idag var Minatti på "busskurs" (han måste uppdatera sitt busskörkort för att få köra omkring oss i skolans buss) och vi fick klara oss själva på eftermiddagens träningspass.

"Orsasjön runt" via Bergkarlås stod på schemat. På cykel... 

Eftersom vi inte har några egna cyklar var Minatti snäll och lånade ut sin gamla trotjänare "Motobecane" till Fia. Fasligt bra rull men några fler fungerande växlar uppför hade varit nice tyckte Fia. ;-) Adam fick låna Fridas mountainbike. 

Just nu är det ett stort bortfall på Skidlinjen med sjuklingar, bortresta och sådana som prioriterar arbete ;-) så vi var bara tre tappra soldater som gav oss ut efter lunch. Martin körde på en "vanlig" cykel men trampar på friskt så det blev ganska lagom tempo för alla inblandade. 

En salig mix av träningskläder toppat med ett vätskebälte.
Följer inte direkt cyklisternas "dresscode".
Tur man inte är cyklist! ;-)

Orsasjön runt, ca. 47 km

Efter typ 10 minuter cykeltur började de där mörka molnen som vi sett på håll släppa ifrån sig diverse otrevligheter. (Regn och hagel.) Usch. Vi var genomblöta och kalla på nolltid och det fanns ett visst sug att kasta in handduken och vända hem till varma och sköna Kullan. (Hmm. Inser nu att det låter lite konstigt men Kullan är namnet på vårt internatboende.)

Men vi trampade på i ovädret med hopp om bättre väder. Lite bättre blev det men eftersom vi redan var genomblöta var det svårt att få upp värmen om händer och fötter. 

Rundan är väldigt fin och hade det inte varit för att vi var så förbaskat kalla hade vi stannat till för att fota de blåa bergen och Orsasjön men nu trampade vi på friskt hemåt istället.

Duschen efter passet var galet efterlängtad och skön och efter lite slappande gick vi och käkade kvällsmat. 

Adam blev väldigt glad när han gick och kollade sitt postfack efter middagen och såg att vi hade fått ett paket. Kompressionsstrumporna från Gococo som vi beställde i fredags kom idag, perfekt tajmat till efter cykelpasset!

Nu ska vi mysa runt i dem resten av kvällen...:)

Strumpor från Gococo som man blir glad av!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar