söndag 19 april 2015

Träningsårets sista dagar

Vi gör ett försök att uppdatera bloggen lite oftare och det betyder mindre text (eller i alla fall färre ord) och mer bilder.

I onsdags åkte vi på en guidad skarskidåkningstur med Minatti. Det här med skarskidåkning hade vi bara hört talas om innan vi flyttade till Mora och vi förstod inte riktigt vad som var grejen med det. Det innebär att man åker skate på snö som frusit ihop men har tinat lite på ytan i solen. Man kan då åka precis överallt, utan att sjunka ner i snön, och inte bara där det är pistat. "Skarskidåkning" är alltså förknippat med vår och sol och nu förstår vi charmen med det. 

Skarskidåkning på Rädsjön

Stopp för en liten tävling i skogenI torsdags körde vi skatesprinter i Grönklitt på förmiddagen och maxstyrka på eftermiddagen efter teorin.

I fredags hade vi vilodag. Fia passade på att jobba och Adam var med på Minattis "Arbeta med kroppen"-aktivitet och byggde vidare på läktaren till skolans scen som vi påbörjade i höstas. 

Bygge pågår

I lördags passade vi på att komma ut på en morgonjogg innan frukost. Vi lyckades hamna i en riktigt blöt skog och fick till ett längre pass än planerat. Men allt kändes bra och skönt och det var fint väder så det passade bra.

På kvällen körde vi ett styrkepass i skolans gym.

Fia byggde den här fina installationen på gymmet
Man tager vad man haver

Idag har vi haft en heldag i Grönklitt.

Två timmar skate på förmiddagenDags för lunchpaus!

Allt smakar godare utomhus!

Adam vid Rädsjöns strand

Efter lunchpausen körde vi bort till slalombacken som nu är stängd för säsongen. Liftarna går inte längre så vi fick slita för att få till några utförsåk...;-) 

Fia var nöjd att hon tog sig upp!
För ett halvår sen kunde hon inte tvåans växel alls

Fia var mindre nöjd när Adam försvann spårlöst på sitt sista åk. Efter att ha stått och väntat länge och målat upp bilder av en hjärnskakad och medvetslös Adam gav hon sig tillslut ner för backen igen. (Lika skrämd av tanken av en mörbultad Adam som av att behöva ta sig uppför backen igen...;-)) Men ingen Adam syntes till! Det visade sig tillslut att han kört ett annat håll upp och stannat och pratat med en gubbe som hade haft mycket att prata om. Jaja, blev i alla fall lite extra A3-minuter och träning på ettans växel för Fia. ;-)


"Baksidan" av slalombacken i Grönklitt

Första kvällsmiddagen utomhus för i år!

I morgon börjar vecka 17 och för längdskidåkare innebär det vecka 1 och ett nytt träningsår. Vi ska båda ha träningssamtal med Minatti imorgon för att stämma av hur vi tränat och hur vi ska träna under vår/sommar. Misstänker att det kommer blir lite mer löpning och backintervaller för oss båda... ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar