onsdag 6 maj 2015

Crosspass - stakning och paddling

Idag körde vi ett crosspass på eftermiddagen. Egentligen skulle vi kört passet på förmiddagen men väderprognosen visade regn och grått på förmiddagen och sol på eftermiddagen så vi vände på schemat. Bra med en flexibel lärare! :)

Ett "crosspass" betyder att man kör två eller fler olika träningsformer under samma pass utan vila mellan. Så här i början på träningssäsongen är det bra att inte trappa upp träningen för snabbt och då passar crosspass alldeles utmärkt! Man kan vara ute länge men minskar risken att dra på sig skador för att kroppen inte vant sig vid träningsformerna. Nackdelen med crosspass är att man inte tränar musklerna lika grenspecifikt om man byter träningsform.

Vi började med att köra säsongens första gemensamma rullskidpass; 1,5 h styrkestak. (Vilket är när man bara stakar enligt Minatti, rullskidåkning enligt oss...;-)). Vi körde till kyrkan på Sollerön och vände och körde samma håll tillbaka. Efter det gick vi ner till kajakerna och paddlade i ca. en timme. Energipåfyllnad mellan passen är såklart förbjuden. ;-) Inte bra för fettförbränningen.

Rullskidåkningen kändes bättre än vi hade väntat oss. Adam körde på 3:or och Fia på 2/3:or och det blev alldeles lagom för ett A1-pass stakning med Minatti som energiskt draglok på 2:or. ;-)

Adam på väg in för klädbyte inför paddlingen

Skidlinjens flotta i båthuset som tidigare
sla.. elever byggt

På väg in i skolans lilla hamn

Idag var det alltså fokus på överkropp. I morgon ska vi gå skidgång uppför Gopshus några gånger så då lär benen få sitt. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar