lördag 9 maj 2015

Laktattestflopp och terränglöpningstopp

Idag gick vi upp lite tidigare än en vanlig helgmorgon för att köra ett laktattest på rullskidor. Lite spänt är det ju alltid med tester så det var väldigt snopet när bandet inte startade när Adam skulle gå på första diagonalbacken efter stakningen.

Adam förbereder sig inför laktattestet

Stakning på band

Efter att ha startat om bandet några gånger fick vi ge upp och vänta in att en reparatör ska titta på det i nästa vecka. Trist när vi nu förberett oss för det både mentalt och fysiskt. :(
Men vi laddade om och bytte om till löpoutfit och körde ut till Hökberg tillsammans med Lena i klassen. I Hökberg börjar "Högåsrundan" som namnet antyder går upp på Högåsen. Vi valde dock att springa upp på åsen och vända tillbaka samma håll till Hökberg istället för att springa på Vasaloppsleden/spåret tillbaka. Roligare och finare så tyckte vi. 

Högåsrundan

Lena är kanske den tröttaste personen vi känner
men idag var hon ganska pigg! ;-)

Adam spexar på toppen av Högåsen

Skönt att svalka fötterna :D

Benen var inte jättepigga på vägen upp direkt men det kändes ändå helt ok. Vädret och omgivningarna gjorde sitt och det blev en riktigt skön tur på 18 km med en inte alltför imponerande snittfart. ;-) 

En liten downhillvideo med Fia och Lena: (det ni hör i bakgrunden är Adams flåsande ;-))


Efter att ha bytt om till torra kläder och druckit lite kaffe och ätit en kardemummabulle i solen vid kontrollen i Hökberg var vi rätt nöjda med dagen trots laktattestfloppen. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar