lördag 23 maj 2015

Naturliga intervaller i Mora-Nisses fotspår

I torsdags sprang vi "naturliga intervaller" på en bana som kallas "Släntracet" i Östnor. Enl. Minatti är Östnor Mora-Nisses hemmaplan och man förstår att han var duktig om han tränade regelbundet i den terrängen!

"Naturliga intervaller" betyder att man utnyttjar terrängen för att få upp pulsen. Man trycker på i backarna och tar det lugnare mellan. Den här gången körde vi intervaller i A2/A3 till skillnad från i måndags då vi körde A1/A2. I måndags var alltså "grundansträngningen" A1 men man går upp på A2 i backarna eftersom banan är så kuperad. Det här passet var målet att ha en lite högre ansträngning i snitt och komma upp i A3 i backarna.

Startskylten för Släntracet
som ger en föraning om banprofilen

Eftersom Adams fot fortfarande är lite svullen efter stukningen i måndags följde han med oss i bussen ut till Östnor och körde tröskelintervaller på rullskidor istället medan vi andra sprang. 

Det var kul att springa en ny runda och den här banan var precis vad vi båda behöver! Ytterligare en bra runda att sätta upp på listan för sommarträningen. Banan var 7,6 km lång med 15 st branta, ganska långa uppförsbackar som fick benen att stumna totalt. Skönt! ;-) Extra skönt var det att se att även Minatti är mänsklig och kan få stumma ben... ;-)

Höjdkurva från Fias klocka

En lång trappa ingick i rundan...
Bild från www.moraoutdoor.se

Utsikten över Österdalsälven efter att ha
sprungit uppför trappan gjorde mödan värd...

Det tog lite längre tid än uppskattat för oss
 att springa så Adam fick en jobbig
väntan i solen efter sitt pass...;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar