måndag 11 maj 2015

Glassiga bananmumsbitar

För några veckor sen testade vi att göra "bananglass" genom att mixa fryst banan med kakao, lite jordnötssmör och mjölk. Det blev riktigt gott och inspirerade av det gjorde vi några söta små "glassmumsbitar" i helgen. (Som ni kanske förstår av rubriken på inlägget har vi inte kommit på något bra namn på dem än...;-) Kom gärna med förslag på vad tusan man ska kalla dem...)

Adam äter inte ens banan i vanliga fall men de här slank ner!
Superenkelt och förvånadsvärt gott.

Det här behövs: 
Skivad banan
Jordnötssmör (vi brukar använda Green Choice chrunchy)
Smält mörk choklad med en klick kokosolja i för att få den lite mer lättflytande
Finhackade hasselnötter
99,3% jordnötter (resten är salt)

Så här gör man: 
Man kan med fördel använda redan frysta bananskivor men då är det smart att frysa in dem separat så man slipper försöka brottas med en hel klump banan. Det blir lättare att bre på jordnötssmöret och blir snyggare när man doppar fryst banan i choklad men det funkar med färsk banan också. Vi har testat båda varianterna!

Två bananskivor med jordnötssmör mellan

Man tar alltså en bananskiva, brer på ett lager jordnötssmör och sätter ihop det med en bananskiva till. Sen doppar man allt i smält choklad och strösslar över lite finhackade hasselnötter. Sen får de stå en stund i frysen innan man äter dem. (De ska vara lite lagom hårda så man lätt kan tugga i sig dem så är frysen väldigt kall kan det hända att man måste ta fram dem lite innan man vill äta dem.)

Lätt och gott utan tillsatt socker.
Det gillar vi! :)

Färdiga att äta!

1 kommentar :

  1. Glassiga bananmumsbitar var väl ett jättebra namn! Man förstår vad det är och att det är gott. Det tycker jag mer än väl uppfyller kriterierna för ett bra namn :-) Och kul att få tips på nåt nytt att prova!

    http://mittliv-mittval.blogspot.se/

    SvaraRadera