söndag 17 maj 2015

Träningsläger med Stockholms rullskidklubb

Det verkligen varit fullt upp i Mora i helgen! I torsdags vid lunch kom ett helt gäng från Stockholms rullskidklubb upp till oss i Mora för en långhelg med massor av träning. Frida i klassen är medlem i Stockholms RK och hon är den som styrt upp det hela och vi andra i klassen har varit med och hållit i träningspass och fixat mat på skolan. Det har varit en väldigt kul och lärorik helg!

Torsdagen inleddes med ett teknikpass på Hemus. Det var tre olika stationer där Adam, Minatti och Albin gick igenom stakning, stakning med frånskjut och diagonalåkning och därefter filmade Minatti alla.

Efter kvällsmaten höll vi själva i ett styrkepass som inleddes med 20 min bålstabilitet följt av en genomgång av ett antal skidspecifika styrkeövningar.

Bålstabilitetspass

Skidspecifik styrketräning

På fredag morgon var det dags för rullskidrace uppför en lång backe i Väsa. I slutet av banan filmade Adam för kvällens teknikgenomgång. Nyttigt att se hur tekniken ser ut på tävling!

Backrace i Väsa på fredagen

Kvällstur till Väsa för att leta efter
borttappade Oakleys...

På eftermiddagen sprang vi favoritrundan i Läde; Bananbanan. Vi hade fantastisk tur med vädret och det blev en väldigt fin och skön tur!

Vi åt alla mål mat i hemkunskapssalen på skolan

På lördagen var lunchen senarelagd för att vi skulle hinna med ett riktigt distanspass runt Orsasjön. Det blev 47 km på en relativt kuperad bana med fikapaus efter ca tre mil. Det var första gången vi var på Orsa Kaffestuga och det var mysigt och väldigt gott med en fika i solskenet. Vädret var verkligen på vår sida under hela turen! Efter fikan fortsatte vi upp till Bergkarlås och vidare ner mot Mora. Under andra delen av passet passade vi på att öva stakteknik i motluten och försöka förmedla det vi själva fått lära oss hittills under utbildningen. Roligt med så motiverade "elever" och det är kul att se när små tekniktips kan få saker att falla på plats!  


Fikapaus på Orsa Kaffestuga

Mysigt med fika i solskenet

Mmmm....fika!
(Den där nötmaränggrejen ser lite skum
ut men var galet god!)

På kvällen hade Adam en "prova på"-lektion i skate innan kvällsmaten samtidigt som ett annat gäng paddlade kajak med Martin. Till kvällsmat grillade vi och sen var det bastu och bad för de som ville.

Idag hade vi vilodag medan lägerdeltagarna tillsammans med Lena och Minatti körde sitt sista pass; skidgång uppför Gesunda i snöblandat regn. Men de var glada och verkade nöjda med passet när de kom tillbaka lagom till lunch och sen var det dags för alla att åka tillbaka hem till Stockholm igen. 

De verkade nästan lika förälskade i Mora och träningsmöjligheterna här som vi är så det är nog inte omöjligt att vi ser dem här igen om inte alltför länge...;-)

(För er som är sugna på en liknande helg finns det fortfarande några platser kvar på vår sommarkurs i början på augusti!)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar