onsdag 13 maj 2015

PB i bänkpress och laktattest

Denna veckan har vi vilovecka så passen blir betydligt färre och kortare. Vi ska verkligen se till att vi har skillnad på våra låg- och högveckor i sommar för bästa återhämtning och träningseffekt.

Igår körde vi ett styrkepass på förmiddagen innan teorin. Vi körde gemensam hållningsgymnastik som uppvärmning och därefter maxstyrka. Adam testade sina krafter och maxade i bänkpress och fick ett positivt svar: 105 kg :). Lite förvånande eftersom vi inte kör bänkpress särskilt mycket.


Idag försökte vi oss på ett laktattest igen på rullbandet, sist slutade det ju fungera halvvägs in. Albin var före oss men han hann inte köra klart sitt test innan bandet blev "överhettat". Men vi försökte oss på det ändå (efter ca 10 minuter börjar det fungera igen). Fia började denna gången och bandet höll hela vägen för henne. Adam körde lika långt som sist sen la det av... Som tur så började det fungera ganska snabbt igen och han kunde köra klart testet. Laktatvärdena var inte speciellt bra för någon av oss den här gången. Inte så konstigt egentligen efter en lugnare träningsperiod efter säsongen. Vi har bara kört ett rullskidpass sen skidsäsongen slutade. Vi har däremot tränat på bra med löpning och skidgång senaste månaden, men eftersom bandet inte funkade i lördags blev det inte riktigt som det var tänkt och vi fick göra ett nytt försök nu mitt i en vilovecka. (Under viloveckorna brukar man generellt känna sig tröttare eftersom kroppen får möjlighet att slappna av...) Det är verkligen svårt att planera in testerna och ha samma förutsättningar varje gång. Oavsett förutsättningar vill man ju alltid förbättra sig. Vi är i alla fall nöjda med att vi kunde åka längre och känna oss lite tryggare på bandet. Rullskidåkning på band är svårt men toppenbra träning!

Imorgon drar vi i gång vårt läger som vi ska anordna med klassen! Ett helt gäng från Stockholms Rullskidklubb kommer hit imorgon till lunch. De kommer bo och äta på skolan tillsammans med oss och vi har ett fullspäckat schema med många olika typer av träningsformer under helgen. Upplägget kommer vara ganska likt vårt Sommarskidkurs. Det ska bli riktigt kul och vi håller tummarna att vädret är på vår sida.

Efter att vi handlat idag var vi nere vid Siljan
en sväng...

Trädbild
(Gissa vem som fotat? ;-))

Adam poserar i motljus

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar