måndag 5 augusti 2013

55 timmars träning - all time high i juli


Semester = tid till träning och återhämtning. I år lyckades jag lite otippat få till ett nytt "all time high" i träningsmängd med nästan 55 timmar träning i juli.

Inte lika otippat bedrevs mer än hälften av träningen på hjul. :)

Det känns bra att vi lyckats hålla uppe träningen trots att vi jobbade första halvan av juli och delvis har prioriterat bort träning till förmån för annat under semestern.

Jag tycker att vi har fått till en bra fördelning av pass även om jag skulle vilja ha sprungit mer än jag gjort. Men jag försöker fortfarande trappa upp löpningen lugnt och fint för att undvika skador så det är förhoppningsvis bra som det är.


Träningsrelaterade händelser i juli: 

Roligaste:
Att vi helt oväntat kom över startplatser till Marcialonga och kommer åka dit med ett helt gäng från klubben

Jobbigaste:
Crosstrainerintervaller på ett varmt gym där pulsen inte ville gå upp tillstymmelse så mycket som det var jobbigt. 

Mysigaste:
Paddling i Rönne å tillsammans med Gustaf 

Premiären:
Första träningspasset på fyror som gav mersmak


Förra månaden hade jag en riktigt bra känsla i kroppen och hade många pass där jag kände mig stark och i bra form. Den här månaden har varit tyngre och jag har känt mig nertränad och i sämre form. Senaste dagarnas varma väder har väl inte direkt bidragit till någon rekordkänsla i kroppen.

Planen är i alla fall att försöka köra några lite tuffare pass i början på veckan för att sen ta det lugnare inför helgens tävling i Jönköping. Jag får helt enkelt hoppas att lite vila gör susen för formen!

Augusti har annars inletts på bästa sätt med en riktigt skön helg nere i sydöstra Skåne. Vi hade funderingar på att sticka iväg på en sista minuten till godtycklig varm plats i Europa men väderprognosen här hemma i Sverige såg lite för bra ut för att åka iväg den enda veckan som passade. Så vi stannade kvar och lyxade till vardagen hemma i Skåne lite extra istället. :)

I fredags spontanbokade vi ett rum på ett mysigt hotell vid havet inte så långt från Ystad och hade två riktigt sköna dagar med utflykter och strandslapp. Enda träningspasset blev en dryg timmes morgonjogg på lördagsmorgonen längs stranden mellan Mossbylund och Abbekås. Perfekt inför hotellfrukostfrossa! :)

Fint träd i Kivik

Gösta spanar ut över Haväng

Mossbystrand

Gösta föredrar att rulla sig i sanden framför att bada...

Gustaf och Gösta på branten vid Ales stenar.
Solkräm på linsen, inte instagram-filter...;-)

Sommarglajjorna på!
(Och retro-tvärdrag i bilen eftersom kupéfläkten lagt av...)

Sill och mos i Kåseberga


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar