måndag 29 april 2013

Landsjön runt 2013

Det har kommit en massa saker emellan senaste tiden (jobb, träning, livet) och det var bloggen som fick ta smällen förra veckan.

Igår åkte jag och ett gäng från klubben tävlingen "Landsjön runt". Huvudklassen går i fri stil och den 12,5 km långa banan går runt Landsjön, nära Huskvarna.

Vi lämnade Skåne i arla morgonstund...

Precis som förra året körde jag skate trots min bristfälliga teknik och precis som förra året gick det inte speciellt bra. ;-)

Och jag tycker fortfarande lika illa om att vara dålig.

Klassisk skidåkning är det jag satsar på. Vasaloppet och Tjejvasan är mina stora vintermål och Alliansloppet sommarens höjdpunkt.

Skate åker jag för att jag vet att det gör mig till en bättre klassiskt åkare. Det ger bra balansträning, bra träning för benen och är ett kul komplement till all klassisk åkning. Jodå, det är kul! Att glida fram på skateskidorna på en fin asfaltväg en solig sommardag är svårslaget.

Men att träna skejt får mig automatiskt att vilja bli bättre på det och att utmana mig själv att tävla. Då är det frustrerande att känna att man går så långsamt framåt och samtidigt inse att man inte har all tid i världen att lägga på att blir bättre när man nu inte råkar vara någon naturbegåvning. Ska man då fresta på självförtroendet med att tävla för träningens skull? Varför inte nöja sig med att bara glida runt lite bara för att det är kul? Ibland är det tröttsamt att vara så tävlingsinriktad och framgångsdriven.

Jaja. Nog om det.

Kort summering av tävlingen: 
Klen i benen och ont i fötter och smalben. Dålig teknik. Men ett litet fall framåt sen förra året. Jag kände mig framförallt mer stabil på skidorna. Det gick ok uppför och jag överlevde utförsbackarna utan några missöden. Jag tappade framförallt mycket på partiet med dålig asfalt där jag inte lyckades få något tryck i bentagen alls och där jag får så ont i smalben och fötter. På långa cykelbanan på slutet var det motvind och jag rörde mig i slowmotion. Snittade ändå 93% av maxpuls under passet vilket säger lite om hur låg verkningsgrad jag har i skejten. Jag kunde alltså inte pressat mig så mycket mer ansträngningsmässigt utan behöver kunna åka mycket mer effektivt. Jag slutade som väntat som 4:a och sist i damklassen. Maria Magnusson vann, följt av Annika Löfström och Sofie från Vista. Min tid (31.18) var några sekunder snabbare än förra året trots sämre vindförhållande och 1 min långsammare segrartid för herrarna. Alltid något! Man får vara glad för det lilla. :)

Missnöjd Fia efter loppet
Foto: Erik Wickström

Gustaf var grymt snabbt iväg i starten!
Bild från Erik Wickströms blogg

Vistavallen


Idag var jag tillbaka i mitt rätta element igen. Det var kul och skönt att ge sig ut på ett distanspass med klubben på klassiska skidor. Mer om det och vad jag pysslade med förra veckan i morgon!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar