torsdag 21 februari 2013

Daniel Tynell - 10 dagar kvar till Vasaloppet

Idag är det dags att presentera den sista skidåkaren i min nedräkning inför Vasaloppet. Det betyder alltså att det bara är 10 futtiga dagar kvar till start!

För er som ska åka Öppet Spår, Tjejvasan eller något annat lopp i Vasaloppsveckan är det ännu närmare och nu gäller det att ladda upp och samla energi inför kraftprovet.

Min egen uppladdning till Tjejvasan har väl gått sådär. Jag har jobbat mycket i veckan och haft total vila från träning för att försöka få ny energi efter förkylningen och träningslägret som tog musten ur mig. Allmänt trött och fortfarande lite småförkyld känner jag mig inte direkt i toppform. Men jag hoppas att vilan gör succé!

Sist ut i nedräkningen är Daniel Tynell. Han är dock verkligen inte minst med sina 93 kg. Daniel, eller ”Tunnan” som han ibland kallas, har åkt alla Vasalopp utom ett sen 1998. (Dvs. 14 stycken!)

Förutom det imponerande antalet lopp har han dessutom vunnit tre gånger!


Artikeln finns även som högupplöst pdf här.


1 kommentar :

  1. Riktigt bra reportage Fia! jag brukar bli omblåst av Daniel ibland när jag är och tränar i hemtrakterna. Helt sjukt vilken urkraft karln är! GÅr aldrig på gym!!!

    SvaraRadera