fredag 25 januari 2013

Vasacirkel på Actic och tiden fram till Vasaloppet

Igår bokade jag och Gustaf in oss på ett kvällspass på Actic med det passande namnet "Vasacirkel". Allt vi visste var att det är en "happeningklass" som går en gång i veckan under perioden fram till Vasaloppet.

Det visade sig vara ett antal olika stationer med övningar. 40 s arbete, 20 s vila. Jag vet inte om övningarna är olika från gång till gång men den här gången var det i alla fall: Armhävningar, skridskohopp, en situpsvariant, draken med viktplatta, stående rodd med skivstång, utfallssteg, liggande höftlyft, djupa breda upphopp, dips på stepbräda, plankan, telemarkshopp och enbenshopp i kryss. De djupa upphoppen och telemarkshoppen var de jobbigaste övningarna för min del.

Efter styrkestationerna var det dags för ett mer pulshöjande moment. Då var det några andra stationer, två minuter på varje och totalt 10 min arbete utan vila: djupa squats (eller knäböj som vi säger i Sverige ;-)), hopprep, burpees (upphopp + armhävning - sjukt jobbigt i två minuter efter allt annat!) "krysshopp" (som tydligen heter "jumping jack" på engelska) och avslutningsvis upp och ner på stepbräda.

Ett helt ok pass. Lite väl mycket fokus på ben kanske för att vara Vasaloppsspecifikt men målgruppen är väl inte de som stakar mycket antar jag. Och jag behöver mer benträning så det passade ju egentligen rätt bra! =)

Idag har jag träningsvärk i rumpan och låren från alla benövningar och bröstmusklerna från armhävningarna. Har inte gjort armhävningar på en evighet innan igår.

Gött att det känns att man provat nått nytt! :)

Idag är det 37 dagar kvar till Vasaloppet. 
Sjukt! Känns helt ofattbart med tanke på hur mycket som ska göras innan dess:

Först och främst är det Stråkenloppet på söndag följt av en en veckas hårdträning hemma troligtvis utan tävling på helgen. Sen åker vi upp till Orsa redan på torsdagen inför Orsa Ski Marathon som går den 9 februari och direkt vidare till Bruksvallarna på söndagen för ett veckolångt läger. Och så en lugnare vecka och Tjejvasan helgen efter det. Och sen ytterligare en lugn vecka innan det är dags för årets final!

Fast det jag längtar mest efter för stunden är veckan i Bruksvallarna och rödingklämman i Ösjöstugan. :)

Från förra året i Bruksvallarna

Förra årets utflykt upp till Ösjöstugan

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar