torsdag 24 januari 2013

Skidåkning i Skåne - halleluja!

Jag har varit lite risig efter Intersportloppet. I tisdags sov jag bort halva eftermiddagen och bestämde mig för att ta det säkra före det osäkra och vila när Gustaf gick till gymmet för att köra intervaller. I måndags körde jag och Gustaf ett styrkepass på gymmet. Vi körde samma pass som vanligt men 15-20 reps istället för 4. Ojojoj, vad jobbigt det var! På ett helt annat sätt en maxstyrkan. Mjölksyran sprutade.

I går på lunchen bestämde jag mig för att ge mig ut på ett löppass och se hur det kändes. Adidas Adios och snabbdistans var planen. Det är så jäkla roligt att springa på lite fortare och de där skorna är underbara att springa i. :) Knäet gjorde sig som vanligt påmint när 6 km var passerat men det var inte så farligt och jag försökte tänka ännu mer på hållning och teknik. Vaderna började dock kännas stumma ganska tidigt på passet så jag nöjde mig lite tidigare än jag tänkt och sprang hemåt. Det blev 9 km i 4:40 tempo, plus ett par pauser för att stretcha ut låret och vaderna. Ett riktigt roligt och skönt pass. Fast stumma och stela vader efteråt också. 

Dags att hitta nya skor någonstans mittemellan mina Adios och de nerslitna Asics Cumulus. Och så måste jag skärpa mig och göra det där jag hatar och är så dålig på: ta det lugnt och skynda långsamt. När man väl fått upp sugen för löpning är det förbannat svårt att hålla sig i skinnet. 

Lätta skor vs. fluffskor

Den här våren och sommaren vill (ska!) jag kunna springa regelbundet och utan strul så jag måste. Verkligen. 

På kvällen var det dags för ett träningspass av det mer sällsynta slaget: 

Skidåkning. På snö. I Skåne. 
Yihaa! 

Tidigare på eftermiddagen hade det trevliga meddelandet kommit upp på klubbens hemsida: "Klubbpass i Satserup 18.00." Vi packade i ordning fulskidorna aka "skåneskidorna" och gav oss av. 

I Satserup finns en riktigt rolig elljusbana på 1,5 km. Upp och ner och ganska knixigt. Superkul! Ganska sladdriga spår men gott om snö. Stilla väder och 5 minus. Mycket bättre än så blir det inte i Skåne! ;-)

Efter att ha kört några varv möttes vi på "skidstadion", eller fotbollsplanen som den kallas sommartid, och körde lite teknikövningar gemensamt. Efter det var det fri träning igen och vi fortsatte att köra varv. Totalt blev det 2 mil och 1:43 effektiv tid. På slutet var jag riktigt hungrig och vi behövde komma hem till Gösta så det fick räcka. 

På tal om hungrig: Dags för lunch!

I brist på andra bilder:
Dagens "frukostefterätt" - fruksallad på blodapelsin,
apelsin, äpple och granatäpple

2 kommentarer :

  1. Saucony Kinvara skulle nog kunna va nåt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! :) Har funderat på att testa dem faktiskt! Hade ett par Saucony tidigare som jag inte var så nöjd med men det var ju en helt annan modell så jag borde ge dem en chans.

      Radera