lördag 5 januari 2013

Ett halvt Vasalopp i intervallveckan

I morse klockan nio var vi ett gäng från klubben som samlades på parkeringen vid Vipeholm för ett gemensamt långpass.

Innan dess hade jag och Gustaf haft en kamp mot oss själva när kroppen skrek: snooza! ligg kvar! är du galen! Men vi vann den här gången och åt en rejäl frukost, promenerande Gösta, packade ihop nödproviant och vätskebälten och alla rullskidprylar och gav oss av.

Det var strålande väder när vi kom ut. Vindstilla och klart. Kallt men soligt och blå himmel. Precis en sådan dag man behöver när det börjar kännas lite tungt i kroppen (och knoppen). Planen var att köra lugnt och fint och försöka få igång kroppen och känna efter hur det kändes. Det var förbaskat segt första stunden och jag accepterade bara och försökte inte trycka på utan bara ta det lugnt och fint och låta det gå så fort det gick. Det släppte lite efter en halvtimme eller nått och sen blev känslan bättre och bättre under passet. Gustaf hade en tuffare resa idag och var muskulärt tröttare och kämpade på på sina treor.

Vi passade på att köra en fin runda idag, "Torna Hällestad-rundan", som vi inte kört på ett tag. Den går på lite större, trafikerade vägar och det passade bra att köra den i dagsljus. När vi körde på cykelbanan ut ur Lund höll morgondimman på att lätta och rullskidåkarna framför avtecknades som siluetter i motljuset. Så fint. I sådana lägen önskar jag att jag alltid körde omkring med en kamera på hjälmen. Men jag tog ett mentalt snapshot att spara för framtida pisspass. ;-)

Det märktes verkligen att det var en fin dag idag. Vi mötte fler rullskidåkare än jag någonsin gjort under ett pass! Först ett gäng från Björnstorps IF med Lennart i spetsen och Eva som stannade och pratade en liten stund. Kul att se dem! På Hardebergabanan mötte vi ett antal ensamma åkare och ett gäng från Lugi. Det märks att Vasaloppet närmar sig....

Lennart under Vasaloppsveckan

Rundan landade på knappt 35 km. Jag kände mig pigg på slutet och bestämde mig för att förlänga en sväng för att få ihop ett tretimmarspass idag. Efter tre timmar var 45 km så nära att jag bytte mål och satsade på en halvvasa. ;-) Gustaf brukar mobba mig för att jag är en sån nörd som gillar jämna siffror och tids- och distansmål. Har jag tänkt att jag ska vara ute tre timmar vill jag helst köra tre timmar och inte 2:50. Det funkar för mig och gör det lättare att motivera sig! =) Och så känns det bra och ger en mental boost att ha lyckats ta sig för det man har tänkt.

Dagens runda

Passdata:
Sträcka: 45 km
Tid: 3:10
Tempo: 4:14
Hastighet: 14,2
Snittpuls: 69%


På slutet började jag bli riktigt hungrig. Jag hade ätit några tuggor på en bar som Gustaf hade med sig när vi skiljdes åt. När jag kom hem slängde jag direkt i mig lite pasta och chili con carne som vi hade över sen veckan innan jag duschade och bänkade mig i soffan för att titta på skidorna.

Efter fika och skidor följde en lång skön tupplur på soffan. Och i soffan sitter jag fortfarande....

Vi börjar dock bli hungriga igen och ska försöka ladda om för matlagning. Fransk fisksoppa med aioli och hembakt baguette står på menyn.

Trevlig helg på er!

2 kommentarer :

  1. Fasen vad du kör! Hur ligger du till jämfört med förra året? Kommer återigen bli spännande att se vad du kan göra i vinter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ju ökat den totala träningsmängden avsevärt sen förra året men mängden skidåkning på snö kommer nog bli ungefär samma som förra året fram till Vasan. Inte så bra såklart. Men jag hoppas upptrappningen i övrigt ger resultat i alla fall. Har ju inte tävlat på länge så jag har dålig koll på hur formen egentligen är. Men snart tävlingsdags nu! Ska bli riktigt kul men lite läskigt också. =)

      Radera