lördag 26 januari 2013

Dagen innan Stråkenloppet

Idag har vi roat oss med lite skidåkning på golfbanan i Perstorp. Vi åkte upp till Gustafs föräldrar vid lunchtid och fick med oss både Gustafs pappa Sven och hans bror Anders ut på en liten tur. 

På vägen upp till Ljungbyhed hade vi kört förbi och rekade läget på golfbanan och kunde konstatera att det var mer snö på de här lite nordligare breddgraderna än hemma i Lund. Spåren var helt ok. Sladdriga men helt klart åkbara. Däremot var vädret riktigt ruggigt. Några minusgrader, ganska blåsigt och hög luftfuktighet. Idag var en sån dag när det var bra att någon annan tog initativ till att ge sig ut och det bara var att hänga på. 

Det var lite små genomslag på slingan men bättre än väntat och eftersom det bara var gräs under spelade det ingen roll. Men vi var trots allt nöjda med att ha tagit skåneskidorna. På vägen ner till slingan passerade vi nämligen en ganska brant och isig backe och den visade sig ha ett spår i mitten med snö och sen bara grus på sidorna. Jag lyckades hålla mig i spåret så jag tror skidorna klarade sig hyfsat. 

Vi nöjde oss efter en dryg timme och knappt 15 km åkning. Det kändes helt ok i kroppen idag och jag körde och övade en del diagonalåkning. Det var verkligen skönt att röra sig lite efter gårdagens vilodag och en allmänt slapp vecka. 

I morgon klockan 6 går bussen från Lund upp till Mullsjö och Stråkenloppet så det får blir en tidig kväll i kväll. 

Jag hoppas på bra spår och fint väder imorgon och ser fram emot en rolig dag tillsammans med alla Ski Team Skåningar!

Golfbanan i Perstorp

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar