måndag 21 januari 2013

Skidåkning på Ljustern

Igår förmiddags körde jag, Gustaf och Gustafs pappa, som mött upp i Dalarna på lördagskvällen, ut till golfbanan i Säter för att mysåka lite innan hemfärd till Skåne.

Det var bara ett par minus och solen tittade fram lagom till vi fått på oss skidorna; perfekt väder för ett återhämtningspass. Första kvarten kändes det tungt och segt men efter ett tag släppte det och kroppen började kännas bättre. Det var plogat för skridskoåkning och skidspår dragna även på sjön nedanför golfbanan så jag och Gustaf passade på att åka ett varv runt sjön också. Det var riktigt roligt att köra på isen! Lagom kuperat. ;-) Väldigt rullskidlikt. Vi tryckte på rätt bra första halvan för att det var så kul men sen började jag känna mig matt och vi slog av på takten och passade vi på att öva lite diagonalåkning i överfart på vägen tillbaka.

Ljustern runt

Gustaf på hal isDet kändes lite trist att lämna Dalarna och finfina träningsförhållanden och åka ner till Skåne igen. Det finns vissa nackdelar och en del frustration förknippat med att vara skånsk skidåkare vintertid. ;-) Jag håller tummarna att det finns åkbara spår på Kungsmarkens golfbana så vi kan komma ut lite på skidorna nu i veckan också...

På söndag är det dags för tävling nummer två för säsongen. Då arrangerar klubben gemensam resa upp till Mullsjö och Stråkenloppet. Nästan 40 personer från Ski Team Skåne är anmälda. Riktigt roligt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar