fredag 4 januari 2013

4 intervallpass på 5 dagar

Det här är lite av en experimentvecka. I slutet av november körde jag och Gustaf en tuff intervallvecka och den här veckan har vi försökt oss på en favorit i repris. Fast kanske klarar vi en ytterligare lite tuffare vecka den här gången? Idag körde vi det fjärde intervallpasset på fem dagar.

Så här har veckan sett ut så här långt: 

Måndag: 
Crosstrainer 4x4 min med 2 min vila  (+ styrka hemma)
Måndagens crosstrainerintervaller gick riktigt bra. Jag höll en riktigt bra snittpuls hela passet. Vi körde hårdare än vanligt och satsade järnet på sista intervallen. (Snittade 91% och maxade 97% på sista.)

Tisdag: 
Tröskelintervaller stakning rullskidor 5 st x 8 min med 1,5 min vila
På tisdagskvällen körde Gustaf löpintervaller och jag gav mig ut själv på rullskidorna i mörkret och körde tröskelintervaller. Fick verkligen pressa på i stakningen för att komma upp i tröskelpuls!

I brist på andra bilder:
Lyxmackorna som jag proppade i
mig efter tisdagsintervallerna!

Onsdag: 
Klubbpass 6 st x ca 4 min stakintervaller med ca 2 min vila
Intervallvarvet på Gastelyckan med klubben. Ett varv är strax under 1400 m och vi körde 6 varv. Oskar i klubben satte ribban högt på första. Jag körde jämnt och fint, fick upp pulsen perfekt och återhämtade mig bra i vilan. Gjorde mitt bästa för att få Gustaf att känna sig lite jagad. Bästa passet den här veckan så här långt!

Torsdag: 
Intervallfridag- styrketräning och distans rullskidor

Och så var det då dags för dagens pass. Vi tog oss till gymmet på eftermiddagen för att köra veckans andra intervallpass på crosstrainer. Behöver jag berätta att det var tufft? Styrketräningen igår och de tidigare intervallpassen hade satt sina spår och vi fick verkligen kämpa idag. Första intervallen kom jag precis upp i tröskelpuls på slutet och Gustaf låg ännu lägre och funderade på om vi inte skulle avbryta. Första intervallen brukar vara lite svårare att komma upp i puls och jag röstade för ett försök till. De andra gick bättre men vi fick verkligen slita oproportionerligt mycket för att få upp pulsen. Jag var uppe i A3 efter 1 min och avslutade på 93% på sista. Ändå helt ok men långt ifrån den goa känslan på måndagens intervallpass...

Men testar man inte vet man inte vad som funkar!
Dags att tänja lite på gränserna.....

1 kommentar :

  1. grymt med så mycket intervaller!

    åh blev väldigt sugen på räkor nu!:)

    SvaraRadera