måndag 26 november 2012

Vilodag

En måndag utan distanspass med klubben. Vojne vojne.

Både jag och Gustaf har varit lite risiga efter sista intervallpasset igår, eller kanske snarare efter det där köpcentrumbesöket... När jag vaknade i morse var jag liite tjock i halsen och liite täppt i näsan, med betoning på lite. Det har känts bra hela dan sen men jag tyckte att det var onödigt att riskera något genom att ge mig ut på ett distanspass. Min kropp skriker efter vila och det är precis vad den har fått idag! Eftersom Gustaf hade mått dåligt hela dan och bestämt sig för att stå över klubbpasset höll jag honom sällskap.

Istället för att träna passade jag på att jobba länge och pyssla lite här hemma. Jag har bakat för första gången på en evighet och nu luktar det nybakat i hela lägenheten. Det blev saffransskorpor och "ett fantastiskt gott bröd" att äta till frukost i morgon.

Två favoriter! Saffransskorpor måste jag ha till jul. Så här tidigt har jag dock aldrig bakat dem förut och de lär ju inte vara så länge så jag får nog baka dem en gång till innan jul. =)

Brödet är ett riktigt favoritbröd från Annas kokbok. Lättbakat, behöver bara en jäsning och blir alltid bra. Bra som i gott i alla fall. Degen är rätt kladdig och formen blir lite vad det blir. Gott är det som sagt i alla fall och superbra att rosta när det blivit lite trist.

Goda bullar

Saffransskorpor på gång

Saffranslängderna i ugnen

Färdig saffransskorpor!

Gösta har städat golvet efter min lilla
happening i köket...

Smaka kaka!
Är han inte världens sötaste hund så säg! ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar