måndag 5 november 2012

Ett halvt Vasalopp och snart skidåkning på snö

Förra träningsveckan avslutades igår med ett halvt Vasalopp på rullskidor i trakterna kring Gustafs föräldrar. Ytterligare ett pass där allt kändes oförskämt bra! Bara att njuta så länge det varar. =) Gustaf slet på sina treor och jag körde och lallade på Gustafs pappas Swenor-tvåor. (Jag hade tagit med mig ett par gamla pjäxor eftersom snörningen på mina vanliga rullskidpjäxor börjat gå sönder men tänkte inte på att det är en nyare bindning på mina Elpex tvåor. Sven hade som tur var en äldre bindning på sina Swenor.)

Men det var ju intressant att få testa Fibreglass också. Har bara testat Carbonfibre tidigare. De kändes bra och väldigt stabila. Insåg efter att ha testat dem att jag behöver nya bakhjul på mina Elpex tvåor. Har inte tänkt på det innan men det är nog delvis för att bakhjulen är så slitna som jag har mycket svårare med balansen på mina tvåor än på treorna och tävlingsskidorna. Alternativet är förstås att bara köra med treor bak i fortsättningen....;-)

I söndags var det sista deltävlingen i Västsvenska rullskidcupen. Vi hade funderat fram och tillbaka om vi skulle åka upp till Rollsborundan norr om Göteborg eller inte men bestämde oss tillslut för att stanna hemma. Gustaf hade mått dåligt några dagar och jag hade lite känningar i halsen som dock inte verkade begränsa mig. Anledningen att vi valde bort 5 timmar i bilen och 17 km riktigt rolig rullskidtävling med bra motstånd på trevarvsbana var snarare att vi är uppbokade många helger framöver och kommer få tillbringa otaliga timmar i bilen kommande helg.

I helgen ska vi nämligen...tamtamtamtaaataa: ÅKA SKIDOR PÅ SNÖ! Mer om det snart. =)

Så istället körde vi ett långpass i finfint väder hemma i Skåne. På morgonen när vi vaknade regnade det men runt lunch lättade det och eftermiddagen var riktigt fin. Jag gillar verkligen rundan vi körde. Den är kuperad och perfekt för benträning och går mestadels på småvägar ganska skyddat. Jag lågt riktigt lågt i puls trots kuperingen (67% i snitt). Gustaf gjorde det lite tuffare för sig genom att bara staka på sina treor som fortfarande lät som ett tröskverk och verkade gå trögare än någonsin. Jag körde en liten extrasväng på slutet själv för att det kändes så bra och för att jag ville få ihop 45 km/3 h. Efter passet väntade en helt perfekt efter ett halvt vasalopp-middag hemma hos mamma och pappa. Dansk fläskstek med potatis, brunsås, rödkål och äppelmos. Fy tusan vad gott.

Gustaf har tydligen ingen fokus på sin mobilkamera...

Summeringen av veckans träning landade på 13 timmar. Två styrkepass, två löppass och fyra rullskidpass.

I lördags sprang vi en sväng på Söderåsen/Skäralid. Gustaf och hans bror har en 13 km lång runda som går hemifrån Gustafs föräldrar och upp- och nedför Kopparhatten på Söderåsen. Upp, upp. Ner, ner. Och så lite upp och ner på det. Riktigt fina omgivningar och ett skönt men ganska jobbigt löppass.

Alla pass efter tisdagens distansflopp kändes ändå oväntat bra förra veckan. Kul och skönt att ha fått njuta av några små glimtar av att formen verkar gå åt rätt håll. Snart är det dax att höja ribban ett snäpp och träna ner sig igen. =)

3 kommentarer :

 1. Verkar varit en trevlig träningsvecka. Saknade er dock på Rollsborundan som var riktigt trevlig, fast lite blöt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt med en bra träningsveckan men det kändes lite b att vi inte åkte upp till Rollsbo. Såg ut att ha gått bra för dig?!

   Radera
 2. Ja, det gick bra men missade tåget lite när grupp 2 ryckte. Tror jag hade kunnat följa relativt enkelt men hade tokfel position.
  Kul bana och arrangemang, sista backen var lite halvseg men rolig. Lite råkigt bara att dem strulade ihop tiderna en aning, jag blev tyvärr drabbad men spelar inte så stor roll.
  Ha de gött i Torsby, själva åker vi till Orsa i månadsskiftet.

  SvaraRadera