onsdag 14 november 2012

Tillbaka på rullskidorna

Efter hemkomsten från Torsby unnade jag mig en hel vilodag i måndags. Jag var trött i hela kroppen och hade en massa jobb att komma ifatt med och kände att det var en bra dag att hoppa över klubbträningen på. ;-)

Det kändes som att jag behövde vila om jag skulle kunna köra veckans inplanerade intervallpass som önskat. I tisdags var planen egentligen att gå till gymmet. Jag såg fram emot sällskap av Gustaf och väntade på att han skulle komma hem från styrelsemötet med klubben. Det drog dock ut på tiden och när han väl var hemma var det för sent att gå till gymmet. Jag hade ätit kvällsmat sent när jag tröttnat på att vänta men när Gustaf kom hem var han inställd på att sticka ut och springa en sväng innan han åt.

Så det blev en nattlig återhämtningsjogg i skönt väder i stället. Gustaf sprang intervaller i Stadsparken och jag joggade omkring i mörkret med en massa mat som skumpade runt i magen. Det gick ändå förvånansvärt bra att springa så nära inpå maten men så tog jag det lugnt också. När Gustaf var klar med sina intervaller och kräkfärdig promenerade hemåt förlängde jag passet så jag fick ihop en timmes löpning. Kändes riktigt skönt att komma igång igen efter helgen. Jag var trött i benen men tyckte ändå att jag kunde springa på rätt bra. Benstyrkan, som jag tidigare alltid försummat men nu lyckats få lite kontinuitet på, börjar ge resultat. Gött.

Knäböj är en ny favoritövning på gymmet.
Bild hämtad härifrån:
"Knäböj med Kenneth"

Idag stack jag ut en sväng innan lunch och fick till ytterligare en timmes lugn löpning och nu på kvällen har vi kört intervaller med klubben.

Vi körde 6 st intervaller på strax under 4 min med ca 2,5 min vila. Jag gjorde nog rätt som vilade i måndags för trots det hade jag lite problem att pressa mig och få upp pulsen som önskat. Sista intervallen hetsade Gustaf mig att hänga på honom (han körde på treor och jag på tvåor) och det fick i alla fall önskvärd effekt på pulskurvan....=)

Innan själva intervallerna körde vi som vanligt en ganska lång uppvärmning/transport till platsen för intervallerna följt av teknik- och balansövningar. Vi körde även ca. 10 superkorta impulser mellan lyktstolpar. Ca 30 m långa med dubbelt så lång aktiv vila följt av lite längre vila innan vi vände och körde samma sak tillbaka. Jobbigt! Det är en utmaning att hålla ihop tekniken samtidigt som man trycker på för allt man har.

Nu är jag väldigt nöjd med dagen och ser fram emot att gå och lägga mig.
Gonatt på er!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar