måndag 12 november 2012

Helgen i Torsby - del 2

På lördagen sov vi ganska länge och var inte i tunneln förrän vid 11-tiden. Jag försökte ta det lugnt och fint men hade lite svårt att hålla nere pulsen i backarna. Det blev inte bättre av att jag hittade en tjej att försöka hänga på. Efter ett par varv stannade jag till och drack och pratade med Gustaf samtidigt som en kille som också åkte med den här tjejen stannade. Jag beklagade mig lite över att hon var tuff att hänga på och då visade det sig att det var Julia Svan jag hade jagat efter. =)

Eftermiddagens pass blev inte så långt utan vi körde så länge vi hann innan tunneln stängde klockan sex. Gustaf körde skate och jag gjorde ett försök jag med. Jag blev mest frustrerad över hur trött jag var och att jag inte orkade ta mig fram utan stavar i tvåans växel. Gustaf hade lite tekniklektion med en riktigt tjurig, frusen och sur tjej innan han gav upp och lämnade henne åt sitt öde. Jag övade vidare själv en stund innan jag också gav upp och gick och bytte till klassiska skidor igen. Det var riktigt skönt att få byta och avsluta med en timme klassisk åkning med en lite mer positiv attityd. ;-)

Sen var det äntligen lördagkväll. Som jag hade längtat; popcorn, Norrlands Recovery och "Så mycket bättre" på TV i vandrarhemmet. Jag gillar verkligen programidén och vi hade en riktigt skön och slapp kväll efter några tuffa träningsdagar.

Uggla imponerade
(bild från: www.magnusuggla.nu/tag/sa-mycket-battre/)

Norrlands Recovery


Gösta gillar inte popcorn
men myser gärna i sängen...

Vi somnade redan vid tiotiden men vaknade med ett ryck en knapp timme senare av att Gösta skällde rakt ut. Gösta skäller sällan och gör han det är det oftast för att han är på bushumör och vill uppmana någon att busa med honom. Gustaf gick upp och konstaterade att det kommit några nya sena gäster till vandrarhemmet. När det var konstaterat kunde vi alla somna om och sova vidare i lugn och ro. Kändes tryggt att vår helt meningslösa lilla sällskapshund faktiskt har lite vaktinstikt! ;-)

På söndagen var vi inställda på att vara i tunneln direkt när den öppnade klockan nio. Vi hade planerat in 2,5 timmes åkning innan lunch och hemfärd men jag var så trött i kroppen på morgonen att jag inte riktigt visste hur det skulle gå till. Vi gjorde en mental uppdelning av dagens pass till tre enheter: Först en timme lugn A1 (reglerade sig självt alldeles utmärkt då jag inte kunde åka något annat för att jag var så trött i kroppen...) följt av en halvtimmes teknikträning. Efter det åt vi vars en banan och fortsatte med ytterligare en timmes A1. De sista två varven var jag så glad att det snart var över att jag bara körde och log. =) Det är lätt att glömma vilket privilegium det är att få åka på snö när man är så fantastiskt trött....;-)

Summa summarum blev det totalt nästan 9 timmars träning under helgen varav 8 på snö. Mestadels A1. Hur många mil jag har åkt har jag ingen aning om och det känns som att det spelar mindre roll...

Planen var ju att bli lite mer bekväm på skidorna innan klubbens träningsläger i mitten på december i Långberget. Den här gången gick det betydligt fortare att komma över känslan av ovana än förra året så det känns bra. All balans- och teknikträning på rullskidor har verkligen gett resultat! Bara en månad till lägret nu. Klubben har haft det goda omdömet att hyra in Erik Wickström som tränare och jag ser verkligen fram emot ett riktigt kul och givande läger i Långberget!


Bild från www.langberget.se

Lägret är öppet även för icke-medlemmar i Ski Team Skåne så häng på om du är sugen vetja! =)

2 kommentarer :

 1. Kul blogg att läsa. Sitter och läser i kapp, bara ett par månader efter nu;-)
  Känns skönt att läsa att de är fler än jag som verka bli sur av att ha sin kille som tränare. Brukar sluta med att min kille åker iväg för han skäms över mig som skriker och är förbannad över att jag gör som han säger men det funkar inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! :) Det verkar som de flesta paren har de här problemen. :) Jag försöker verkligen skärpa mig och ta åt mig och uppskatta tipsen och hjälpen jag får men det är inte alltid det lättaste. När man blir arg och besviken på sig själv är det så mycket lättare att bara låta det gå ut över någon annan. ;-)

   Radera