fredag 2 november 2012

Äntligen lite flow!

Oj. Nu var det sådär längesen jag skrev igen.
Här kommer i alla fall en kort summering av den senaste veckans träning:

Måndag: Styrketräning 
Hade gått och varit frusen hela dan och det var regnigt, blåsigt och allmänt ruggigt väder. Perfekt gymväder och inte lika bra väder för distanspass med klubben. Ett missat gympass förra veckan på grund av helgens tävling gjorde att det kändes legitimt att skippa klubbträningen och gå och mysa i värmen på gymmet istället. ;-) Helt ok pass. Övade vidare på knäböj med skivstång och det gick bättre än gången innan. Bestämde mig för att köra lite lättare och hellre fler och helt korrekt hållning nästa gång.

Tisdag: Rullskidor klassiskt 3:or 37 km
Oj. Vad tänkte jag här? Körde ju maxstyrka på måndagen och ändå fick jag för mig att ge mig ut en sväng på treor på förmiddagen dan efter. Hade inte kört med treor både fram och bak på en evighet. Trögt är bara förnamnet. Vädret var däremot väldigt fint även om jag misslyckades totalt med att njuta av det. Hade planerat att köra typ 2 timmar eller 3 mil. Av outgrundlig anledning vände jag inte där jag hade tänkt för att få ihop 3 mil utan fortsatte vidare på rundan. Hade inte riktigt koll på hur långt det var. Några kilometer efter platsen där jag tänkt (och borde ha) vänt började det gå trögt. Blåste lite mer, gick uppför och blev helt sjukt tungt. Fick kämpa för att överhuvudtaget röra mig framåt. Funderade en stund på att ta en paus och lägga mig och sova ett tag i ett dike...Ärligt! Fast efter en stående paus och inmundigande av lite nödproviant fortsatte den långa resan hem. Väldigt nöjd att jag kom hem till slut i alla fall.

Onsdag: Klubbpass klassiska intervaller
Gustaf kunde inte vara med på klubbpasset på grund av en konferensgrej så jag fick leda träningen för tävlingsgruppen. Vi började med uppvärmning och olika teknik- och balansövningar. Sen körde vi 6 varv runt Vipeholmsskolan. Runt 3.36 per varv. 2 min vila. Kändes ganska bra! Skönt med ett mer positivt pass än gårdagens. Lyckades hittade en bra ansträngningsnivå. Snittade 90% på de sista tre och strax under de andra. Maxade på drygt 95%. Dock dåligt stavfäste och ont i framförallt vänster armbåge. Jag som skrutit om hur bra rehaben gått. =( Antagligen långpasset på treor och oslipade spetsar/dåligt stavfäste pga kylan som ställt till det. Efter intervallerna körde vi efter önskemål lite styrkestakövningar i backen nedanför Vipan. Gött pass!

Torsdag: Morgonjogg 5 km - styrketräning på kvällen
Ännu ett pass med skön känsla! Trots att jag sprang innan frukost kändes det oförskämt bra. Behövde verkligen ett sånt här pass. Kul och skönt!

Ja! Äntligen lite flow i träningen igen! Styrketräningen på kvällen gick också bra. Jag ökade på latsdrag-maskinen sist;  gick sådär. Idag gick det riktigt bra. 77 kg. 4,4,3,3. Ökade även på tricepsdrag och kände mig stark! Verkligen skönt med framsteg. Behövdes efter en lite tyngre period träningsmässigt.


Kroppkakor - smakar bäst stekta dan efter!
Inte direkt det nyttigaste man kan stoppa i kakhålet.

I brist på bilder från träningen:
Höst-Gösta 2

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar