fredag 30 november 2012

Rekordmånad - 50 timmars träning

Idag är det den sista november och även nytt "All time high" i träningsmängd på en månad om än bara med några minuter. Drygt 50 timmars träning under november, eller 50 timmar och 35 minuter för att vara exakt vilket är 8 minuter längre än mitt tidigare rekord från juli i år.

Det kan vara så att jag inte hade kommit ut på dagens löppass om det inte var så att ett träningsmängdsrekord hägrade....;-) Men alla små delmål som ger träningsmotivation på vägen mot Vasaloppet är välkomna.

Statistik är kul!

Och så lite mer statistik:

November månads träning
21,5 timmar rullskidor
8,5 timmar löpning
8 timmar längdskidor!!!
8 timmar styrketräning
2,5 timmar SkiErg
1,5 timmar crosstrainer
1 stackars timme stavgång

Dagens löprunda höll på att avsluta träningsmånaden lite snörpligt. Jag har haft en skum känsla i vänster knä på flera löppass. Idag sprang jag upp till St Hans som är ett relativt kuperat grönområde i Norra Lund. Jag vet inte om backarna spelade in men efter sex kilometer började i alla fall knäet göra ont. Då gav jag mig själv två alternativ; gå hem eller springa hem fort som tusan. ;-) Grejen är att jag bara fått ont när jag sprungit långt och lugnt och inte när jag sprungit på lite fortare. Löptekniken kollapsar helt enkelt när jag springer långsammare. När jag springer på lite fortare har jag lättare att få fram höften och får till ett bättre löpsteg och det verkar avlasta vad det nu är med mitt knä. Så det blev vråljogg hemåt.

Yihaa! Kul. =) Jobbigt, men kul. Jag försökte ligga runt tröskel och det blev lite naturliga intervaller mellan rödljus och andhämtningar på vägen hem. Befriande att få blåsa på och det kändes förvånadsvärt bra i kroppen. Väl hemma hade jag avverkat 11,5 kilometer.

Ikväll har jag och Gustaf varit och kikat på min lillebror och tjejs nya hus och ätit flyttmiddag. Våra 64 kvadrat känns om möjligt ännu mindre nu och vi kommer drömma sött om eget hus i natt...

Vad vore en grovhall med fiffig rullskidsförvaring och möjligheter att stuva undan träningsskor och pjäxor? *askungensuck*

3 kommentarer :

 1. Man hinner träna mer med en lya på 64 kvm som inte kräver så mycket underhåll ;)
  Hus äter tid, tro mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som du har stor erfarenhet och jag tror dig! =) Jag vill ha ett litet underhållsfritt hus. ;-)

   Radera
 2. Jodå jag har fått inse det nu... Har renoverat 120 kvm maj-oktober nu och det har inte blivit särskilt mycket rullskidor =P
  Men jag har ett pannrum som rymmer Rullskidor, skitiga skor, längdskidor, vallabänk och stavar;)
  Lycka till med satsningen!

  SvaraRadera